Menü

2007.01.17.     Hozzászólás 0

Utópia: Síparadicsomból Wellness-központ

Az idei tél meglehetősen szokatlan időjárása nemcsak hazánkat, de a sípályákat is megviseli. Egyes tudósok szerint ez egy folyamat kezdete, ami oda vezethet, hogy a ma még síparadicsomként üzemelő területek helyén a jövőben nagyobb valószínűséggel fogunk wellness-központokat találni, mintsem sípályákat.

Természetesen ezek hosszú távú elképzelések, de Jil Jäger brit időjárás kutató szerint a turizmus ilyen kényszerhelyzetbe kerülése nagyon is elképzelhető. Manapság igen hatékony eszközök állnak a síterepek rendelkezésére a hóhiány leküzdésére, ám ilyen mértékű bevetésük nem gazdaságos, tehát hoszú távon nem oldják meg a problémát.

Az időjárás-kutató elmondása szerint az Alpokban a hatvanas-hetvenes évek gázkibocsátása oly mértékben volt káros a környezetre, hogy "az Alpokon már az sem segítene", ha mostantól jelentős mértékben csökkenne a gázkibocsátás.

Jäger a jövő év elejétől megjeleneő 12 kötetes sorozatában az éghajlati válságból kivezető út érdekében rámutat az egyes iparágak és az emberek felelősségére. E szerint ha például használat után kikapcsoljuk az elektromos háztartási készülékeinket, magunk is tehetünk kedvelt sípályáink fennmaradásának érdekében.

- Mozgásvilág -


Tipp: Síboltok, Síkölcsönzők, Hójelentés