Menü

2006.02.20.     Hozzászólás 0

Újabb pontokat szereztünk az Olimpián!

Bővülni látszik a magyar sikersportágak listája. Lassan a gyorskorcsolya is felkerülhet, hiszen a Torinóban zajló Téli Olimpián Huszár Erika gyorskorcsolyázónk 4. helyezést ért el, ezzel 3 olimpiai pontot szerezett hazánknak.

Ebben a sportágban nem csak a versenyzőknek, de a bíróknak is nagy szerepe van. A középdöntőben Huszár remekül tartotta magát az élmenőkkel, de a futam végére kicsit lemaradt, ezért nagyon úgy tűnt, hogy nem lesz ott a döntőben.


A bírok azonban több szabálytalankodót is kizártak, így Erika a második helyen lépett tovább a csoportjából.
A döntő rendhagyó volt, hiszen a megszokott hat fős finálé helyett hét versenyző volt a „rajtrácson”. A hetedik résztvevő még a selejtezőben önhibáján kívül keveredett bele egy kis dulakodásba, ezért engedélyezték a szereplését.
Mivel olimpiai pontokat csak az első hat helyen végzett sportoló kap, volt miért izgulnunk.
Erika ezúttal is remekül tartotta magát és az élmezőnnyel haladt sokáig. A hajrában Erika nem bírta tartani a lépést a szám kiválóságaival és egy kanadai hölgy társaságában egyre inkább lemaradt. Szoríthattunk, hogy a hatodik helyet a magyar versenyző szerezze meg. Nem is kellett sokat várnunk, a távolság elkezdet nőni Erika és a kanadai sportoló között, a mi javunkra. Sikerült hatodikként beérkezni, újabb pontot szereztünk!
Aztán a zsűri is beleszólt, két versenyzőt ki is zártak szabálytalankodásért így lett a magyar hölgy a negyedik.
Erika szerint sokat köszönhet a szerencséjének. Szerintem azonban a sportszerű versenyzésnek, valamint az akaraterejének sokkal több köze volt ehhez a sikerhez, mint a szerencsének!
Gratulálunk
- Mozgásvilág -