Menü

2007.12.06.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Új sícentrum épül Selmecbányánál

Selmecbánya közelében 15 éve – biztonsági okokból – szűnt meg a nagyfelvonó, s azóta csak a helybeliek látogatták a síterepeket. Idén két magánszemély vállalkozásában megindult a Salamandra Ski Centrum építése.

A Budapesthez mindössze 170 km távolságra lévő és 1993 óta az UNESCO világörökséghez tartozó Selmecbánya közelében 15 éve – biztonsági okokból – szűnt meg a nagyfelvonó, s azóta csak a helybeliek látogatták a síterepeket. Idén két magánszemély vállalkozásában megindult a Salamandra Ski Centrum építése.

 

A tervek szerint épül egy hatkilométeres sífutópálya, két 1000-1500 méter hosszú és 400 méter szintkülönbségű lesiklópálya, négyüléses felvonó, s a pálya alsó részén 100 méter hosszú babylift, valamint a kezdő síelők részére és egy síiskola.

Még idén, az első fázisban elkészül, és hamarosan átadják az egyik pályát, a két liftet és elkezdik a terep hóágyúzását is.

 

 

A parkoló mellett büfét és kiszolgálóhelyiségeket is építenek. A téli főszezonban napi több mint kétezer vendégre számítanak, s a városból síbuszokkal szállítják a síelőket a piros és közepes nehézségű pályákhoz. Jövőre a besíelhető pályák hosszát 3400 méterre kívánják növelni és tovább fejlesztik a síközpontot. A beruházás teljes összege várhatóan eléri a 600 millió koronát. A tulajdonosok azt tervezik, hogy 2008-ban a síközpontban egy szálloda építését is megkezdik.