Menü

2006.12.15.     Hozzászólás 0

www.austriatourism.com

Téli frissesség Stájerországban

Téli visszavonulás, pihenés, feltöltõdés – akárcsak a medvéknél.
A természet jó példával jár elõl: a békák, gyíkok vagy a dongók késõ õsszel téli mozdulatlanságba dermednek, a medvék és mókusok téli pihenõt tartanak, a mormoták, mogyorós pelék, hörcsögök, denevérek pedig téli álmot alszanak.

Télen az embereknek is ajánlatos lenne energiatakarékos módozatra átkapcsolniuk, ugyanis a csökkenõ hõmérsékletnek és az egyre rövidebb nappaloknak köszönhetõen a biológiai belsõ óra is több alvást igényel, aminek a következménye a szívverés csökkenõ ritmusa. Ilyenkor jól jön egy kis semmittevés, és nem árt, ha a nélkülözhetetlen tevékenységeket is lehetõség szerint csak szép nyugodtan tesszük meg.

Téli frissesség üdülés minden régióban
A Steiermark Tourismus ezt a természetes igényt szeretné kielégíteni, és a tartomány szállásadóival közösen vonzó, pihentetõ „téli frissesség ajánlatokat“ állított össze a kisebb helyiségekre és szálláshelyekre vonatkozóan. Az ajánlatok lényege a semmittevés, az elmerülés a téli táj szépségében, a lustálkodás, alkalmanként egy-egy könnyed téli séta vagy hótalpas túrázás, esetleg egy romantikus lovas szános kirándulás.

A téli frissesség ajánlatok célja, hogy a Stájerországba érkezõ vendégek a semmittevésnek és az apróbb, felüdítõ tevékenységeknek köszönhetõen úgy érezzék magukat, mintha újjászülettek volna.