Menü

2007.02.05.     Hozzászólás 0

Szépen zajlott le az Olimpiai nap a Városligetben

A szeles időjárás ellenére sokan látogattak el szombaton a városligeti műjégpályán rendezett Olimpiai napra.

A nap eseményeit Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázónk Nemzetközi Fairplay Díjjal való jutalmazása nyitotta. A 2004-ben EB-győztes versenyző tiszteletkört tett a jégen, ám a nyagy szél miatt - érthető módon - nem vállalkozott ugrásra.

Ezt követően Kamuti Jenő, a MOB főtitkára elmondta, hogy a rendezvény célja a közelgő Pekingi olimpiára való figyelemfelhívás, másrészt a nyári sportokhoz hasonló népszerűség megteremtése a téli sportok iránt is.

Az eseményen a hazai sportélet számos jelentős tagja jelen volt, például Kovács István ökölvívó, Horváth Gábor kajakos, Béres Alexandra fitenssz-világbajnok, akik mikrofon előtt meséltek személyes élményeket a téli sportokkal kapcsolatban. A múlt heti varsói műkorcsolya Eb-n balszerencsésen szereplő Elek Attila két mankóra támaszkodva mondott beszédet, s bár fájdalmas volt a megjelenés, a meghívásnak mindenképp eleget kívánt tenni.

A beszédek mellett számos esemény zajlott a jégen is, a nézők különböző téli sportágak bemutatóit csodálhatták.

Bár a finálénak szánt gyorkorcsolya országos bajnokság a nagy szél miatt elmaradt, igazán jó hangulatú szombati időtöltésben volt része a városligetbe látogatóknak.