Snowboard és Freeski Open Mátraszentistvánon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/02/04
Osztrák színvonalú pályákon csúszhatnak már itthon is a télisport kedvelői. A mátraszentistváni Sípark folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, most a méreteivel minden eddigit felülmúló Burton Slope Style snowboard pályával várják a fiatalokat a február 7-én zajló Magyar Kupa futamra.
Hirdetés

A budapesti Arena Plazánál novembertől januárig közel 60 000 látogatót regisztrált Winter Park teljes infrastruktúrája Mátraszentistvánon működik tovább. Felépült a mozgójárda a hófánk pálya mellett és összesen 9 új snowboard akadály épül ki a Síparkban a Slope Style versenyekhez.

 

Február 7-én szombaton 11 órakor indul a snowboardosok óriásműlesiklás futama – a giant slalom versenyenyszám szerepel a téli olimpiákon is. Hazánk legjobb alpesi hódeszkás versenyzőit láthatjuk majd küzdeni egymással, akik a 2010-es olimpia felkészülési programjaként most a Síparkba látogatnak. A giant slalomban asszimetrikus kapukkal kitűzött pályán zajlik két futam fotocellás időméréssel. A profiktól az amatőrökig midenki esélyt kap a bizonyításra, gyerekeknek és hölgyeknek külön lesz értékelve az eredménye. Az alpesiek versenye közben még edzéslehetőséget kapnak a freestyle snowboardosok az új pályán, majd 13:30-tól indulnak a szabadstílusú slope style versenyek. A slope style futamok után a 17 órás díjkiosztó és DJ Q Cee bulija jön – várhatóan hajnalig tartó deszkás mulatsággal.

 

A Burton Slope Style parkhoz több ezer köbméter havat termelnek a pályához a Sípark hóágyúi. Az este kivilágított 5-ös pályára épül fel az egyenes és tört korlátokból, boxokból, C korlátokból és rainbow akadályból, majd a pálya végén a 3 méter magas rémisztő wallride-ból az új park. Az elemek 6-7 méter hosszúak, van amelyik 140 cm magas, de vannak kezdőknek és kicsiknek könnyített, alacsonyabb és szélesebb akadályok is, mindenki tudásszintjének megfelelő nehézségű pályát választhat a gyakorláshoz.

 

A verseny részleteiért klikk ide!


Hirdetés