Ridehouse Himalaya Freeride (India, Kashmir) Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/03/04
4200méter - világ legmagasabb kabinos liftje – pakisztáni határ közelsége – folyamatos katonai jelenlét – kultúrák találkozása-érintetlen szűzhavas lejtők - Isten háta mögötti, eldugott hegyi falu - magashegyi majmok és hó-leopárdok
Hirdetés

2008 március 2-12

Egy 10 fős kis csapat arra vállalkozott, hogy kipróbálja, milyen lehet a Himalaya lejtőin snowboardozni .

India Pakisztánnal határos északnyugati tartományába, Kashmirba utazunk. Néhány évvel ezelőtt ez a környék a világ legveszélyesebb területei közé tartozott. Kashmir felett évtizedek óta három ország próbál uralkodni: Pakisztán, India és Kína.

Szerencsére az elmúlt években oly gyakori határmenti zavargások és katonai akciók ma már nem jellemzőek, azonban továbbra is erős a katonai jelenlét és a határvédelem.

A politikai és katonai bizonytalanságot leszámítva a Himalaya ezen nyugati vidéke igen hógazdag nak mondható. Amit mi Európában centiben mérünk, annak itt a méter a megfelelője. Egy kiadós havazás 2-3 méter havat és jelentős lavinaveszélyt is jelenthet. A franciák által GULMARGBAN felépített kabinos lift a világ legmagasabbja. A 4000 méter feletti végállomástól továbbtúrázva minden irányba érintetlen lejtők és katlanok várnak a csapatra. Nagy izgalommal néznek a túra elé a teljesen ismeretlen terepen, mindannyian  bíznak benne, hogy nagyon érdekes kalandban lesz részük.

Egy biztos, felejthetetlen élmény lesz!
Hirdetés