Programajánló - Mátra Maraton, Extrém Sportesemények, Siklóernyőzés

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2008/08/28
Offline Sport Games (OSG 9), Jambore X-Day, Maratoni Vízenmaradási verseny, Siklóernyőzés, kerékpár- és futóversenyek, teljesítménytúrák. Mindez augusztus utolsó hétvégéjén, két napba sűrítve.
Hirdetés

Ugyan csak szeptemben második felében kezdődik hivatalosan az ősz, a szeptemberi iskolakezdés, meg úgy egyáltalán az időjárás, stb. is azt sugallja augusztus utolsó hétvégéjén, hogy ez lesz az tolsó nyári hétvége, amikor még lehet egy kicsit tombolni, bulizni, szórakozni. 

Abban ugyan biztosak vagyunk, hogy rengeteg hasznos és élménydús szabadidős sportesemény lesz az elkövetkezendő hónapokban is, ám kétség kívül a mostani hétvége egy kicsit más.

 

Szombaton immáron 9. alkalommal válik a Nyugati téri pláza tetőkertje hamisítalan extrémsport fesztivállá. Az Offline Sport Games (OSG 9)-en profi meghívásos kori / bmx / deszka és break versenyt nézhettek az alaphangulatról pedig DJ-k, koncertek gondskodnak. Az ingyenes rendezvény már eddig is bizonyított, tehát biztosan nem fogsz csalódni, ha kinézel.

 

Szintén szombaton, egy kicsivel arrébb, a Budapesti Vidámparkban 12-től kifulladásig tart a II. Jambore X-day extrémsport rendezvény. Felfedezheted magadnak az extrémsportokat, próbáld is ki azokat, hallgasd a koncerteket, vagy csak nézd meg a bemutatókat! Paintball, Lézerharc, Airsoft, Trial, Monocycli, Kitesurf, Basejump, Frisbee, Rafting, Búvárkodás, Mountainboard és még sokan mások...

 

Maratoni Vízenmaradási Versenyt (vizisí és wakebaord maraton) rendeznek Abádszalókon. A lényeg röviden: Talpon kell maradni! Indulni bármivel lehet (wakeboard, vízisí, wakeskate, wakesurf, scurfer, landlock, ...). Két indulási lehetősége van mindenkinek. Aki elesik, kiesik a versenyből! Akár indulnál, akár csak egy látványos műsorra vágysz, látogass el Abádszalókra, amúgy is jó hely.

 

Az éjszakai túraverseny szélesebb elismertetése, az ország valamennyi természetjárója részére lehetőség biztosítása, hogy részt vehessenek egy olyan baráti találkozón és hagyományos versenyen, ahol éjszakai körülmények között a tájékozódási és túravezetési ismereteiről számot adhatnak... tömören ez lesz a célja a hétvégi Éjszakai Túraversenynek. Próbáld ki hogy tudsz az éjszaka leple alatt tájékozódni!

 

A vasárnapi események közül az egyik legjobban várt rendezvény kétség kívül a Mátra Maraton lesz, a topmaraton sorozat utolsó állomása. Aki egyszer kipróbálta, az nem felejti, hogy milyen is az, amikor több száz, sőt több mint ezer sorstársunkkal együtt nekivágunk, hogy legyőzzük azt, amit annyira szeretünk: a természetet, a hegyeket, az emelkedőket, a lejtőket. Esőben, sárban, bosszankodva, néha kétségbeesetten keresgélve egy botot, amivel lekapirgálhatjuk azt a 20 kilós sárdarabot a hátsókerékről, és közben nem tudjuk hová tenni a párás szemüveget. Vagy éppen a poros úton egy kis vízre áhítozva... mi ott leszünk.

 

Akik meg akarnak ismerkedni a siklóernyőzéssel, a repülés legfiatalabb, legkönnyebben megtanulható, legolcsóbb ágával, azokat szeretettel várják a vasárnapi Siklóernyős Nyílt Napon. A második kerület önkormányzat egyesülete a Kettő SE Siklóernyős Szakosztálya mindenkinek lehetőséget biztosít 2008. augusztus 31-én vasárnap, 9 órai kezdettel, az elméleti oktatáson és a bemutatókon kívül, tandemrepülésre. Minden felszerelésről a szakosztály gondoskodik, de az elszántságot és bátorságot hozni kell. Találkozó 9 óra II. ker. Arad u. Kardos u. sarok. Érdemes pontosan érkezni, mert itt csak a találkozó lesz, a repüléshez 20-25km-t kell autózni. Akik autó nélkül jönnek, azokat a szervezők viszik a starthelyre. Túrázó felszerelés, magas szárú cipő, kesztyű az ajánlott öltözet.

Hirdetés
Hirdetés