Menü

2009.01.22.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu - Janka

Pályán és pályán kívül ugyanazzal a síléccel - Rossignol Dual Camber

A Rossignol legújabb fejlesztése, a Dual Camber („kettős hajlás”) technológia, melynek segítségével egyszerűen átállíthatjuk lécünket hagyományos carving lécből, mélyhó specialistává. A kötés előtt elhelyezett Dual Camber kapcsoló segítségével megemelhetjük a léc csőrét...

Kevés embernek adatik meg, hogy egy szűzhó paradicsomban töltse a sívakációt, kimondottan mélyhó sízésre kialakított léccel a lábán. Az igazi freestyle fanatikusok agya azonban a „családi síelésen” is csak azon jár, hogy mikor hagyhatják el a kijelölt pályát. Ha rátaláltak végre a szó szerint járatlan útra, akkor maximálisan ki szeretnék élvezni azt. Ehhez azonban alapkövetelmény a megfelelő síléc, amit ritkán hord a hátán az ember, hogy azonnal alkalmazkodni tudjon a megváltozott terepviszonyokhoz.

            
          
                
              
                

 

Erre a problémára nyújt megoldást a Rossignol legújabb fejlesztése, a Dual Camber („kettős hajlás”) technológia, melynek segítségével egyszerűen átállíthatjuk lécünket hagyományos carving lécből, mélyhó specialistává. A kötés előtt elhelyezett Dual Camber kapcsoló segítségével megemelhetjük a léc csőrét, a talp így a korábbiakhoz képest mintegy 30cm-rel hátrébb érintkezik először a hófelülettel. Ennek köszönhetően a lécek könnyedén kiúsznak a mélyhó felszínére, maximális irányíthatóságot és élményt biztosítva ezzel használójuknak.  Ha véget ért a kaland, egy kattintással visszaállíthatjuk, és máris carvingozhatunk tovább a ratrakolt pályán. A Dual Camber technológia nagy segítségünkre lehet folyamatos hóesésben vagy kezeletlen pályán síeléskor is.

Sí- Snowboard Biztosítás

Olvass többet a témáról: freestyle, carving