Menü

2007.12.10.     Hozzászólás 0

outdoor-online.hu

Outdoor Mikulás

Az ausztrál Dave Downey lett az első az idei International Santa Games versenyen. Idén a svédországi Lappföldi Mikulás Pentathlon nagy meglepetésre nem hozott skandináv sikert.

GALLIVARE adott otthont a Mikulások versenyének, ahol olyan klasszikus outdoor sportokban igyekezték bizonyítani rátermettségüket a jelentkezők, mint a rénszarvas megülése és hajtása, kémény mászás,  zabkása evés, szánkó indítás és kezelés. Természetesen azt is értékelték, hogy a jelölt mennyire érti a gyerekek nyelvét és tesztelték jártasságát a karácsonnyal kapcsolatos témakörben is.

Az ausztrál férfi jutalma az arany érem mellett egy kézzel faragott Mikulás szobor volt az ötödik alkalommal megrendezett Mikulás játékokon. Már 3 alkalommal is megpróbált a legjobb Mikulás lenni, de tavaly például lelökte őt a rénszarvas és sajnos a zabpehely zabálás során az étel csúnyán beleragadt a szakállába. A győztes Dave olyan komoly Mikulás atlétákat előzött meg, akik mind skandináv országokból érkeztek. Az ausztrál férfi maga mögé utasította a 30 indulóból álló mezőnyt az észtországi legjobbat, sőt a lengyel is messze mögötte végzett. A svéd bírákat leginkább a kémény mászása nyűgözte le, de a gyerekekkel is remekül megtalálta a megfelelő hangnemet.

 

 

Hazatérve az ausztráliai Perth városába Dave azt válaszolta az érdeklődők kérdéseire, hogy a dolog számára nem volt különleges, hiszen a karácsony és a Mikulás a svédeknél is hasonló az általuk megszokotthoz, csak ott kevesebb a kenguru és az ausztrál hőségben nehezebb a kémény mászás.

A verseny rendezője elmondta, hogy az idei győztes testesíti meg leginkább azt a Mikulás képet, amit az első verseny óta elképzeltek.