Nyitás előtt a tusnádfürdői sípálya Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/12/19
A befejezéséhez közeleg a tusnádfürdői sípálya. A beléptető kapuk és a világítás szerelése folyik, így a december végi próbaüzem után január 11.-én hóünnep keretében avatják a 650 m lesikló felületű és 70 m szintkülönbségű pályát.
Hirdetés

A lesiklás alapára 2 Ron (134 Ft) körül várható, mely a különböző bérletekkel jelentősen csökkenthető.

 

Száz nappal is meghosszabbítható a turistaidény, ha megépül a sípálya Tusnádfürdőn, közölte másfél hónapja Albert Tibor, a Hargita megyei üdülőváros polgármestere.

A sípálya megépítésétől azt reméli Albert Tibor polgármester, hogy jelentősen növekedni fog a turisták száma a tavalyi 140 ezerről, remélhetőleg évente 200 ezerre. A gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről is híres város terveiben élményfürdő és sporttelep építése is szerepel. A fejlesztéseknek gát szab, hogy a városnak évente kevés bevétele származik az idegenforgalmi adóból, a befizetett jövedelemadónak pedig csak 25 százaléka kerül vissza az önkormányzathoz.

 

A hazai sípályák jövedelmezősége már jelentősen csökken a tavalyi téli szezonban a kedvezőtlen időjárás és a megnövekedett energiaköltségek miatt. Az alacsonyabban fekvő terepeken kénytelenek hóágyúkat bevetni, amely a kétszeresére emeli a pályák napi energiafogyasztását.  

 
Hirdetés