NavJacket - James Bond ehhez képest bakfitty Hír

pdamania.hu
2007/12/17
Ha léteznek gépkocsiba szerelhető hangos navigációs rendszerek, miért ne lehetne ezt a rendszert máshova is beépíteni. Mondjuk egy túrakabátba.
Hirdetés

A MyGuide navigációs szakcég és az O'Neill közös munkájának eredményeképp megszületett a NavJacket , a Gore-Tex anorákból továbbfejlesztett navigációs öltözék.

A Vissza a jövőbe című film jövőben játszódó részében láttam először beszélő kabátot, igaz, az az éppen aktiválódó funkciók néven nevezésére volt alkalmas. A NavJacket kapucnijába hangszórókat építettek, karján kijelző mutatja a navigációs információkat.

A navigáción kívül a kabátujjon, a hajlékony kijelzőn megjelennek olyan fontos adatok, mint az átlagsebesség, aktualizált időjárási adatok, illetve az út hossza, vagy annak tervezett időtartama. A kabát segít megtalálni azokat a barátokat, akik ugyanazon az útvonalon kirándulnak. Mobiltelefonhoz kapcsolva a GPS mutatja a síelésre alkalmas területek 3D-s képét, illetve érdekes pontokat is.

 



 

Az egyelőre még bétaváltozatba létező NavJacket- et idén télen már élesben tesztelik az alpokban, a boltok polcaira a 2008-2009es évben kerülhet ki.

Valószínűleg nem tőlünk lesték el, de a Mozgásvilág.hu útvonalajánló jához és e dzésnapló jához hasonló módon lehet majd a NavJacket -tel megtett útvonalakat és eredményeket feltölteni és statisztikai adatokká alakítani az interneten.

 

Mozgásvilág.hu
Hirdetés