Naturelle Freeride Europe Tour

Naturelle Freeride Europe Tour

Positive.co;http://positive.co.hu
2013/10/30
A tíz éves freeride sí- és snowboard verseny háromállomásos, nemzetközi bajnoksággal ünnepel
Hirdetés

Nagyszabású országos és nemzetközi bajnoksággal ünnepli tízedik évfordulóját a legextrémebb hazai szervezésű sí- és snowboard verseny. A Naturelle Freeride Europe Tour osztrák és két franciaországi állomásán a legprofibb versenyzők csapnak össze, akik közel 3000 méter magas hegyfalakról, jelöletlen, sziklákkal tagolt pályán csúsznak le.

Tíz év telt el azóta, hogy megrendezték az első Naturelle Freeride országos bajnokságot a franciaországi Puy Saint Vincent-ben. Az évfordulót idén az eddig valaha volt legextrémebb országos és nemzetközi snowboard versenysorozattal ünneplik a szervezők, ahová a profik mellé a kezdőket is várják a szervezők.

A freeride snowboard nemcsak a profik sajátja. A pályán kívüli szűzhavas csúszás a sport valódi lényege, ahol a snowboardos egy olyan különleges életérzéssel találkozik, amely a korlátok nélküli teljes szabadság, a természettel való egybeolvadást mutatja meg. A Naturelle freeride táborok minden évben azért valósulnak meg, hogy ezt az érzést átadják a sport szerelmeseinek. A verseny mellett oktatást, túrákat és lavinatréninget szerveznek, hogy mindenkinek lehetősége legyen kipróbálni önmagát.

Az országos és nemzetközi bajnokság első állomása Bad Gastein és hegyvidéke december 5-től 8-ig, február 1-jén pedig a Franciaországi Vars-ban folytatódik a verseny. A végső futamot március 22-én Puy Saint Vincent-ben rendezik meg, ott, ahonnan tíz évvel ezelőtt indult a sportág.

Hirdetés