Menü

2008.11.17.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Nassfeld – Karintia legnagyobb síterepe

A délnyugat karintiai Nassfeld-Hermagor régió, Ausztria 10 legjobb síterületének egyike, decembertől április közepéig 850 napos órával dicsekedhet. A síelőkre és snowboardozókra 110 km-nyi remek állapotban lévő, kiszélesített, 2,8 millió négyzetméternyi pálya vár.

A terület nagy része 1400 és 2000 méter közötti magasságban fekszik és remek hóviszonyok jellemzik, de ha szükséges, a hóágyúk is állandó készenlétben állnak. A területén működő 30 modern kötélpálya és felvonó óránként 44 ezer utast szállít.

 

Itt található a Millennium Express, az Alpok leghosszabb - 6 kilométeres - kabinos felvonója, amely az 1309 méteren lévő völgyállomástól 17 perc alatt szállítja fel 2000 méter magasságba a vendégeket. Azok, akik nem a közelben laknak, ingyenes sítranszfer busszal juthatnak el a Millennium Express völgyállomásához. A sífutókat 80 km-nyi hóbiztos pályarendszer várja. A régióban lévő, telente befagyott Pressegger-tó és a Weissensee tökéletes korcsolyapályát kínálnak, de előszeretettel használják a jégkorongozók és a gyorskorcsolyázók is a tükörsima jégfelületeket.

 

A kulináris élvezeteket a területen lévő 25 hütte és az elegáns éttermek garantálják. A régióban hétezer férőhely áll a turisták rendelkezésére, köztük 3, 4 és 5 csillagos szállodák, vendégházak, panziók, parasztházak és ifjúsági szállások is találhatók. A síelés után pedig a legjobban felszerelt szállodákban alpesi wellness, fűtött beltéri medencék és szaunák állnak a szezonban nagy számban érkező osztrák és külföldi vendégek rendelkezésére.

 

Információ: www.nassfeld.at/hu, www.nassfeld.at/skiline  

Olvass többet a témáról: hóágyú, snowboard