Nassfeld-Hermagor: változatos és kényelmes Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/12/05
Karintia legnagyobb és legmodernebb sírégiója, a Nassfeld-Hermagor a 2008/2009-es téli szezonban a kényelemre helyezi a hangsúlyt és ezáltal arra, hogy minden téli vendég igényét kielégítse.
Hirdetés

Ez egyébként egyáltalán nem okoz gondot a régiónak, hiszen a mintegy 280 hektáron a tökéletesen karbantartott sípályák választéka a kezdőknek ideális lejtőktől a világkupa-lesiklópályáig terjed. A pályák 80 százaléka a legmodernebb kabinos felvonókkal és komfortos ülőfelvonókkal érhető el, maximális kényelmet nyújtva így az üdülővendégeknek.

 

A Millennium Expressz , az Alpok leghosszabb nagykabinos felvonója például 17 perc alatt szállítja a síelni szándékozókat Tröpolachból a 2000 méter magas Madritschra. A völgybe vissza a 7,6 km hosszú „Carnia” sípálya vezet, amelynek az utolsó harmada szerdánként az Alpok leghosszabb kivilágított lesiklópályájává változik. A kényelemhez a kulináris élmények is hozzátartoznak és erre a Nassfeld-Hermagor síterületen különösen nagy hangsúlyt fektetnek.

 

A három különböző kultúra találkozási pontján ugyanis a Gailtalból, a Friaulból és a Szlovéniából származó specialitásokkal kényeztetik a vendégeket. A menüsor zárásaként például egy bledi krémest választhatnak az ínyencek. A kulináris finomságok mellett a vendéglátóhelyek választéka is egyedülállóan sokszínű, a hangulatos alpesi kunyhóktól Ausztria legmagasabban fekvő három szakácssapkával és két Michelin-csillaggal kitüntetett ínyencétterméig terjed a kínálat.

 

A Nassfeld-Hermagor síterület kiemelkedő rendezvényeiről is híres: izgalmas kalandokkal és szórakozással kezdődik a téli szezon 2008. november 29-én. December 12-től 14-ig Európa legnagyobb, diákok számára szervezett téli szezonnyitója, az „ University of Snow” várja a lelkes sportrajongókat.
Hirdetés
Hirdetés