Magas stájer ízek a Schladmingi FIS Alpesi Sí Világbajnokságon

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/01/30
Magas stájer kulináris specialitások legjava várja vendégeit Schladming főterén a Világbajnokság ideje alatt!  
Hirdetés


Magas stájer ízek a Schladmingi FIS Alpesi Sí Világbajnokságon

82796-_DSC6531.jpg
82796-_DSC6531.jpg
(fotó: (c) TRV Hochsteiermark)

Ebben az évben február 1-17-ig Magas Stájerország kulináris nagykövetei képviseltetik magukat a világbajnokság ideje alatt Schladming főterén minden nap reggel 9-től este 21-ig!

Hochschwabwild, Fedlkoch és Zwetschup..csak három étel sajátosság a sok magas stájer specialitás közül, amit lefordítani is lehetetlen, ám február 1-től a helyszínen végigkóstolhatunk! A látogatók tökéletes ellátásáról számos eredeti magas stájer vendéglős gondoskodik majd. A stájer gazdáktól Mike Johann sztárszakács specialitásaiig, valamint a mürztali gyümölcsrégió és a mürzi Oberland Natúrpark ajánlataiig - az egész régió igyekszik a legjobb oldalát mutatni!

Magas Stájerország kiállítói Schladming főterén:
-
- Bründlwegwirte
-
- Naturpark Mürzer Oberland
-

82796-Hochsteiermark_043-C-TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer.jpg
82796-Hochsteiermark_043-C-TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer.jpg

(fotó: (c) TRV Hochsteiermark / Harry Schiffer)

A hosszas szervezést és előkészületeket követően így várja tehát a magas stájer régió az éhes sírajongókat a világ minden tájáról, hogy bemutathassa különleges ételeit. A nagy érdeklődésre számítva elárulhatjuk, hogy ezeket az ételeket nem csak itt kóstolhatják meg a látogatók, hanem a tavaszi és nyári szezonban Magas Stájerországba ellátogatva, bőven csemegézhetünk a turisztikai ajánlatok között, ahol az aktív kikapcsolódást ezen specialitások elfogyasztása teszi még teljesebbé.

Schladming főterén a stájer faluban, délutánonként 15 és 17 óra között 9 stájer turisztikai régió, ezen belül 7 hütte kap majd lehetőséget a bemutatkozásra, hogy kulináris, kulturális és zenei hagyományaival ismertesse meg a nagyközönséget. Emellett bemutatkoznak a nosztalgia síelő csapatok, az oberaichi Gregor Wechselberger szívlakatokat gravíroz, lesznek mini-traktor versenyek, a "Steirerkraft" keresi majd a legerősebb látogatót, de lesz fánksütő bemutató, mézeskalács díszítés és mese-est is.

82796-Urig-brettln-C-TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer.jpg
82796-Urig-brettln-C-TRV-Hochsteiermark_Harry-Schiffer.jpg

(fotó: Urig brettln (c) TRV Hochsteiermark / Harry Schiffer)

A főtér északi végében rendezkedik be az egyetlen nyilvános ORF stúdió, amely betekintést enged a látogatóknak a közvetítések készítésébe. Ez azt jelenti, hogy minden versenyt szinte testközelből nézhetünk! A stájer falu hivatalos megnyitója február 1-én, délután 15 órakor lesz, az esemény mottója: "Schladming üdvözli Stájerországot, a stájer régiók üdvözlik Schladmingot".

Schladmingba napi 20-40 000 látogatót várnak a világbajnokságra, amelyből 8-10 000 fő a városközpontban fog valószínűleg sétálgatni, hogy Schladmingot és a stájer falun keresztül egész Stájerországot jobban megismerje!

A világbajnokság közvetlen weboldalai:
www.schladming2013.at


100 Segítő áll készen a világbajnokság idejére
A rendezvénynek sajár segítői vannak, akik a verseny ideje alatt a legkülönfélébb élethelyzetekben szívesen segítenek vagy adnak tanácsot. Feltűnő zöld sapkában, sárga nadrágban, rajta a jól ismert zöld Steiermark szívvel, szürke táskával és "Herzlichkeitsteam" felirattal állnak százan szinte éjjel-nappal, február 4-17. között a látogatók rendelkezésére. A Schladming-Dachstein régió kezdeményezésére 100 helyi alkalmazott jár-kel majd az utcákon, a tereken, a parkolókban és a pályaudvaron.. egyszóval mindenhol, ahol a vendégeknek a segítségre szüksége lehet. 15 segítő pedig az ÖBB transzfer vonatokon lesz majd szolgálatban, hogy az érkező vendégeket szívélyesen üdvözöljék.

S hogy a csapat minden nap top-fitt és motivált legyen, ízletes stájer alma reggeli várja őket a bázisállomásukon, mint a napi első energiaforrás!


A hónap sí hüttéje: "Gamserl", Schwabenbergarena Turnau

82796-Gamserl.jpg
82796-Gamserl.jpg


S hogy hol is kóstolhatnánk meg a világbajnokság után is az egyedülálló magas stájer fogásokat? Hát hol máshol, mint a január hónap fogadójában, a ! Itt találkozhatunk pl. az eredeti Fedlkoch specialitással, amely valószínűleg már korábban belopta magát a szívünkbe, nomeg a gyomrunkba is ugyebár.

A hütte a Schwabenbergarena lábánál Turnauban, közvetlenül a felvonónál található, amely egy kellemes sínap alkalmával pihenésre csábít. Itt minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: forró tea és meleg kandalló, eredeti stájer uzsonna, amit a síelés szerelmesei egyszerűen nem hagyhatnak ki! Ha viszont csak egy italra szeretnél beülni a téli kertbe és a többi síelőt nézni, erre is van lehetőséged. 

Péntekenként és szombatonként az éjszakai sízés után az Apres-ski partin megmelegítheted fáradt és hideg csontjaidat, ahol zenészeink gondoskodnak a jó hangulatról és szeretettel várnak egy kis stájer mulatozásra! 

 

82796-Logo-gr-n-Webdresse-kicsi.jpg
82796-Logo-gr-n-Webdresse-kicsi.jpg
 
82796-Schladming-FIS-WM-log-_kicsi.jpg
82796-Schladming-FIS-WM-log-_kicsi.jpg

Kapcsolat, információ:
Tourismusregionalverband Hochsteiermark

Tel.: +43 - 3855 45570
Fax: +43 - 3855 45570 20
tourismus@hochsteiermark.at

http://www.facebook.com/Hochsteiermark

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés