Karbon, méhkaptár és egyedi faberakás

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/02/13
Láttuk a sísport jövőjét az ISPO 2013-on Münchenben.
Hirdetés

Völkl

A sípiac neves kiállítói közül a Völkl standja jött először szembe velünk. Itt rögtön el is hagytuk az állunkat. A német gyártó egy teljesen új technológiával megvalósított léccel rukkolt elő, aminek kifejlesztésénél egy fő szempont lebegett a tervezők előtt: minél kisebb súly. Az ISPO 2013 Outdoor díja is azt sugallja, hogy ez sikerült nekik. A teljesen karbon külső réteggel borított Katana 1 kg-val könnyebb azonos méretű társainál. Teszi mindezt úgy, hogy egy nem túl tökéletes napon is könnyedén szakíthatunk vele! A 100% rocker profilú léc a V-Werks felépítést használja amit a Völkl profi síelői is!

  

Völkl Katana
Völkl Katana

 

Mindehhez gyönyörű, letisztult, minimalista dizájn párosul, amivel már csak egy a baj: mi még nem kaptunk belőle!

 

Nordica & Blizzard

Kicsit megszédülve folytattuk utunkat, a pár száz négyzetméteres standok között. Minden másodikon ISPO díj virított. A Nordica-Blizzard standon a már igen kellemes hangulatban lévő talján kiállítók között egy síbakancs volt a legfőbb látványosság, aminek elnevezéséért a Nordica marketingesei is külön díjat érdemeltek volna. A Hell & Back síbakancs mégsem ezért kapott díjat, hanem a különleges felépítése érdemelte ki azt. A Hell&Back H1 bakancs teljesen vízálló, lélegző béléssel készül, magát a bakancs bélését mindenki teljesen a saját lábára tudja állítani.

Különleges csat rendszere - a felső csat kioldásával séta üzemmódra kapcsolunk - biztosítja, hogy akik szívesen csatangolnak a pályán kívül is, gyorsan leszaladhatnak a pálya melletti "pokolba", majd vissza.

 

Nordica Hell & Back

 

Atomic

Persze a díjak osztogatásánál az Atomic sem maradhatott ki, sőt, rögtön hármat is bezsebeltek. Minket mégsem a díjazott termékek, hanem az ARC rendszer sajátossága vonzott. Az ARC technológiával felszerelt új Nomad lécek a sí teljes hosszában képesek meghajolni, így követik a terep egyenetlenségeit. Ezt úgy érték el, hogy a kötés platni fel-le tud mozogni, míg a kötés kizárólag középen van felfúrva a léchez. Ezt ügyesen egy íj installációval próbálták meg eladni, amilyet az őseink is megirigyeltek volna.

 

Atomic ARC
Atomic ARC - csak azért forgattuk el, hogy kiférjen :)

 

Salomon & Rossignol

A francia vonal - Salomon, Rossignol- a természetre esküszik, és a méhektől nyerte az inspirációt. A léceiket elöl-hátul méhkaptárra emlékeztető átlátszó anyaggal szerelték, ami azon kívül, hogy tetszetős, a tökéletes freeride élményt hivatott segíteni.

 

Head

A Head szépen keretezett, Framewall technológiával felvértezett snowboardja szintén Ispo díjas alkotás. A Framewall - ellentétben a Sidewall-lal - a kötések magasságában kiszélesedik, ezáltal ott merevebb, jobb kontrollálhatóságot biztosít, miközben a rezgéseket elnyeli. A deszka közepén viszont a Framewall elvékonyodik, ezáltal rugalmasabbá vált, könnyebben csavarodik, így sokkal kezesebben viselkedik irányváltásoknál, vagy flikk-flakkozásnál.

 

Head Framewall
Head Framewall

 

Technikai újítások ide vagy oda, nekünk mégis az egyedi, kézi gyártók művei tetszettek legjobban, amikkel akár a nappali falát is szívesen díszítenénk.

 

Icelantic

Az egyedi design természetesen alap, de ehhez a legjobb technológia és szolgáltatás is társul. Az Icelantic minden évben más-más művész csapattal dolgozik együtt, és teljesen új dizájnnal rukkolnak elő. Minden termékükre 2 év garanciát adnak, és a tulajdonos-alapító állítása szerint nem kérdeznek, a garanciális időn belül, mindent cserélnek!

 

Icelantic
Icelantic

 

Klikk: Icelanticski.com

 

Skilogic

A Skilogik kizárólag fából készíti léceit, és bár a grafikái inkább ódivatúak, de önmagukban lényűgözőek! Az általuk használt fa alapanyagok teljesen vízállóak, igen jó minőségű fehér akácból készülnek. Ha nem tetszik az idei design ne keseredj el, 50 USD értékben monogrammal is ellátják, de ha kicsit többet szánsz rá, mondjuk 1300 USD-t, akkor a saját elképzeléseid szerint építik fel a lécet!

 

Skilogic
Skilogic

 

Klikk: Skilogic.com

 

Casco

A lécek mellett a kiegészítők között is találtunk érdekességeket. A Casco fejvédői a tökéletes egyénreszabhatóságot képviselik. Már a gyereksisakok dizájnja is változtatható a cserélhető "cipőfűző" zsinórbetétekkel, de igazán a felsőkategóriás felnőtt bukók vágnak oda az egyediségnek. Hímzett motívumok Swarovski kristály betétekkel, eredeti fa és bőr külső borítás, ésatöbbi, ésatöbbi. A pávahímzéses bukóval szó szerint lehet ezentúl "pávázni" a hütték környékén.

 

Carrera
Carrera

 

Kezdhetünk gyűjteni!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés