Kapcsolódj ki Wildalpenben!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/08
Budapesttől mindössze 420 km-re található Ausztria egyik legszebb vidéke, az aktív kikapcsolódást kedvelők paradicsoma, Wildalpen. A települést az idegenforgalom élteti, itt lehet télen sízni, nyáron evezni, hegyet mászni, túrázni, bringázni.
Hirdetés

A tengerszint feletti 600 méteres magasságban, a Salza folyó partjánál, fenyőfákkal tarkított sziklás hegyek között terül el ez a kis város. A település valamennyi épülete és annak teljes környezete az osztrák mentalitást tükrözi, vagyis mesébe illő mézeskalácsházak, gondosan kezelt kertekkel, tiszta utcák és barátságos emberek jellemzik. A dimbes-dombos terület ellenére rendezett parkok, eredei ösvények, turista- és kerékpárutak övezik.

 

Wildalpen mellett folyik a Salza, a vadvíz szerelmeseinek egyik legkedveltebb folyója. Az itt kialakított kemping kedvelt turistacélpont mind a túrázók, mind a kajakosok, raftingosok körében, nagyon gyakran innen indulnak a vadvízi túrák is. A folyó ezen szakaszán rendezik meg a 2008-as rafting Európa Bajnokságot is május 13. és 18. között, ahol magyar csapatoknak is szurkolhatunk.

 

 


Ami a szálláslehetőségeket illeti, Wildalpenben a fényűző szállodától, az otthonos apartmanokon keresztül, a sátrazós, lakókocsis kempingezésig, szinte minden lehetőség adott. A szállásárakra nem nagyon lehet panasz, a hazai árakhoz képest sok esetben még olcsóbban is bérelhetünk szobát.

 

Aktív kikapcsolódási lehetőségek

Wildalpenben a szálláslehetőségeken túl minden olyan szolgáltatás megtalálható, amivel valóban kiaknázhatjuk a táj adta lehetőségeket. A város központjában működik a Liquid Lifestyle nevű cég irodája, ami kifejezetten az ide látogató turisták , kikapcsolódni vágyók kiszolgálására szakosodott. Szolgáltatásaik között megtaláljuk a rafting- kajak- és kenutúrákat, ahol szakképzett túravezetők biztosításával ismerhetjük meg a zabolátlan Salza hullámait, de akár oktatáson is részt vehetünk, ahol megtanulhatjuk az eszkimófordulót, a traverzálást és a többi vadvízi fortélyt. Ha igazán bátor vagy, a kanyoningot se hagyd ki!

 

 

A száraz kikapcsolódás kedvelői a mesterségesen kialakított kalandparkban tehetik próbára bátorságukat, ügyességüket, korra, nemre való tekintet nélkül, de akár valódi sziklamászásra is van lehetőség.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban, ha már bejártad a környék nagy részét de felüről is megkukkantanád a tájat, itt akár a fellegekbe is szállhatsz siklóernyő segítségével.

Akár egyénileg, családdal, vagy barátokkal jössz, biztosan megtalálod azt a kikapcsolódást, amire vágysz, de lehetőség van csapatépítő tréningek lebonyolítására is.

Lehetsz érdeklődő amatőr, vagy vérprofi sportoló, Wildalpen remek választás egy hosszú hétvégi, vagy akár egy egész hét aktív kikapcsolódásra.

 

Mozgásvilág.hu