Kapcsolódj ki Wildalpenben!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/08
Budapesttől mindössze 420 km-re található Ausztria egyik legszebb vidéke, az aktív kikapcsolódást kedvelők paradicsoma, Wildalpen. A települést az idegenforgalom élteti, itt lehet télen sízni, nyáron evezni, hegyet mászni, túrázni, bringázni.
Hirdetés

A tengerszint feletti 600 méteres magasságban, a Salza folyó partjánál, fenyőfákkal tarkított sziklás hegyek között terül el ez a kis város. A település valamennyi épülete és annak teljes környezete az osztrák mentalitást tükrözi, vagyis mesébe illő mézeskalácsházak, gondosan kezelt kertekkel, tiszta utcák és barátságos emberek jellemzik. A dimbes-dombos terület ellenére rendezett parkok, eredei ösvények, turista- és kerékpárutak övezik.

 

Wildalpen mellett folyik a Salza, a vadvíz szerelmeseinek egyik legkedveltebb folyója. Az itt kialakított kemping kedvelt turistacélpont mind a túrázók, mind a kajakosok, raftingosok körében, nagyon gyakran innen indulnak a vadvízi túrák is. A folyó ezen szakaszán rendezik meg a 2008-as rafting Európa Bajnokságot is május 13. és 18. között, ahol magyar csapatoknak is szurkolhatunk.

 

 


Ami a szálláslehetőségeket illeti, Wildalpenben a fényűző szállodától, az otthonos apartmanokon keresztül, a sátrazós, lakókocsis kempingezésig, szinte minden lehetőség adott. A szállásárakra nem nagyon lehet panasz, a hazai árakhoz képest sok esetben még olcsóbban is bérelhetünk szobát.

 

Aktív kikapcsolódási lehetőségek

Wildalpenben a szálláslehetőségeken túl minden olyan szolgáltatás megtalálható, amivel valóban kiaknázhatjuk a táj adta lehetőségeket. A város központjában működik a Liquid Lifestyle nevű cég irodája, ami kifejezetten az ide látogató turisták , kikapcsolódni vágyók kiszolgálására szakosodott. Szolgáltatásaik között megtaláljuk a rafting- kajak- és kenutúrákat, ahol szakképzett túravezetők biztosításával ismerhetjük meg a zabolátlan Salza hullámait, de akár oktatáson is részt vehetünk, ahol megtanulhatjuk az eszkimófordulót, a traverzálást és a többi vadvízi fortélyt. Ha igazán bátor vagy, a kanyoningot se hagyd ki!

 

 

A száraz kikapcsolódás kedvelői a mesterségesen kialakított kalandparkban tehetik próbára bátorságukat, ügyességüket, korra, nemre való tekintet nélkül, de akár valódi sziklamászásra is van lehetőség.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban, ha már bejártad a környék nagy részét de felüről is megkukkantanád a tájat, itt akár a fellegekbe is szállhatsz siklóernyő segítségével.

Akár egyénileg, családdal, vagy barátokkal jössz, biztosan megtalálod azt a kikapcsolódást, amire vágysz, de lehetőség van csapatépítő tréningek lebonyolítására is.

Lehetsz érdeklődő amatőr, vagy vérprofi sportoló, Wildalpen remek választás egy hosszú hétvégi, vagy akár egy egész hét aktív kikapcsolódásra.

 

Mozgásvilág.hu

Hirdetés
Hirdetés