Menü

2009.04.06.     Hozzászólás 0

Kalandnyaralás, de merre? – Válassz aktív utazásainkból!

Evezés, kerékpározás, barlangászás itthon, rafting Szlovénia vagy Ausztria vadvizein, hótalpas-hegymászó túra a Magas-Tátrában, több hetes túrák Peru, Nepál, Tibet mesevilágában... csak választanod kell!

Lassan itt a nyár, amikor mindenki csak a pihenésre tud gondolni… elvégre gyönyörű az idő, süt a nap, meleg van – itt az ideje lazítani! De még a nagy nyári „semmittevés” előtt kalandozzunk egy jót, hiszen az élet csupa felfedezés! Egy kis kedvcsináló ajánló következik aktív utazásokhoz.

Lássuk csak: választhatunk a számtalan hazai túra, a rengeteg közeli külföldi kirándulás valamint a távolabbi, komolyabb kalandozások közül. Kinek melyikhez van kedve?

 

Hétvégi kalandozások Magyarországon

Evezés, kerékpározás vagy barlangászat? Kis hazánkban mindezt kipróbálhatod!

Víz, napsütés, csónak, lengedező szellő, nyugalom… Melyiket szereted jobban: folyó vagy tó? Fantasztikus vízi világot felfedezni vagy gyönyörű dimbes-dombos tájak között evezni? Nem számít! Akár a Dunakanyar, akár a Velencei-tó – vagy esetleg más vízi paradicsom – a szíved csücske, aktív utazásainkban garantáltan megleled a számodra legideálisabb egy napos evezőstúrát.

Dunakanyar - 1 napos túra
Gyönyörű kilátás nyílik a dunakanyarra, Visegrádra és a Pilisre. Ha még nem vagy biztos abban, hogy egy többnapos vízitúrán részt vegyél-e, gyere el erre az egynapos túrára. Próbáld ki magad, próblád ki az evezést.
Részletek...
Egy napos evezés a Velencei-tavon
Valóságos útvesztőben, a nádas alkotta labirintusban kajakozhatunk, és ha elég csendben haladunk, akkor megpillanthatjuk akár az itt élő vízimadarakat is. Háborítatlan vízi-világban, kicsiny szigetek közt evezünk.
Részletek...

Vízitúrán jól jöhet...

Silva távcső Pocket 8×21

Gerber Obsidian Fine Edge kés

Silva fejlámpa L4 MidNite

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha nem vagy oda a vízért, ellenben a föld alatti világ vonz, próbáld ki az igazi kalandot jelentő overallos barlangtúrát! Szűkületek, sziklák és sötétség: egy olyan világba nyerhetsz bepillantást, ami nagyon különbözik a mindennapi, megszokott életünktől, de amit – éppen ezért – legalább egyszer mindenkinek ki kell próbálnia!

Barlangászás a Matyáshegyi barlangban
Aki családjának, gyermekeinek szeretne izgalmas programot, vagy szeretné leküzdeni félelmeit, azoknak ajánljuk figyelmébe. Iskolás csoportok, baráti társaságok, és cégek számára is megfelelő szabadidős elfoglaltságot nyújt.
Részletek...

A barlangászáshoz jól jöhet...

 

Silva fejlámpa L1 MidNite

Gerber Crux multiszerszám

Halti Green 55 Blue hátizsák

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Régóta tervezed, hogy megkerülöd a Balatont két keréken, de mindig hiányzott valami hozzá? Hol a társaság vagy a felszerelés hiánya, hol a szervezés nehézségei riasztott el az indulástól? Most nem kell ilyesmivel foglalkoznod! Kényelmes tempóban tekerheted végig a távot, ha a szervezett túrát választod

Családi Balaton körtúra
Élvezd a biciklizés határtalan szabadságát a Balaton körül! Kényelmes napi távok, elõre lefoglalt szálláshelyek, és még a csomagjaidat is szállítjuk. Tényleg nem marad más, mint az aktív kikapcsolódás...
Részletek...
Balaton kerülés kerékpárral
Tekerd körbe velünk a Balatont! Csak a lábaidra, na meg egy kis rutinra van szükséged.Mi biztosítjuk a kerékpárokat és azok szállítását, a folyamatos autós kíséretet, a csomagszállítást, a szállást apartmanokban illetve ifjúsági üdülőben, egy vacsorát valamint a túravezetést.
Részletek...
Balaton (körbetekerés)
A Balatonkör(betekérése) gyerekekkel is vállalható túra, de azért komolyabb kihívás. Útközben istállóban alszunk, szürkemarha-steaket eszünk és megnézzük, hogy hol nyúzott Jószef Attila kutyát.
Részletek...

 Bringatúrán jól jöhet...

 

Silva tájoló Ranger 16

Gerber Caleo XC Moss italtáska

Halti Green 55 Blue hátizsák

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Aktív hétvégék a szomszédos országokban

Ha már tökéletesen ismered hazánk tájait, és esetleg egy kicsit több időd is van, válassz a közeli külföldi kirándulások közül! Rafting Szlovénia vagy Ausztria vadvizein, hótalpas-hegymászó túra a Magas-Tátra hatalmas bércei között, húsvétolás Kalotaszegen, egynapos gyalogtúra Ausztriában, hosszú hétvége Lengyelországban, klettersteig minden mennyiségben, síelés, kerékpártúra a Salzkammerguti-tavak környékén… még felsorolni se könnyű a rengeteg lehetőséget az aktív pihenésre! Ugye, hogy neked is megakadt a szemed valamelyik kalandon? Nem csoda: van itt minden, mi szem-szájnak ingere! Hegymászás, tavak, kultúra, városlátogatások, gyalogtúra, kerékpározás… melyiket szeretnéd kipróbálni?

Vadvízi Túra - Szlovénia, Soca
A Soca folyó ámulatba ejtő tisztaságával, egy életre a rabjává teszi a kalandorokat. Mindenkinekajánljuk ezt a programot, aki még nem volt, aki már volt, kicsi, vagy nagy, fiatal vagy öreg, fiú vagy lány legyen is az illető!
Részletek...
Síelés és rafting - Szezonváltó hétvége
Vadvízi evezés a Salzan + síelés a Hochkaron! A hétvége egyik napján a vadvízi evezés, másik napján a síelés izgalmait élvezheted.
Részletek...
Ausztria - Palfau - Canyoning
A canyoning egy folyó vagy patak völgyén keresztül vezető szurdoktúra, ahol vízesések, vízfolyások és medencék képeznek akadályokat. A canyoning a raftinggal kombinálva kiváló aktív programlehetőséget nyújt.
Részletek...
 
Raftingtúra a Salza folyón - Ausztria - Wildalpen
A smaragdzöld folyó és a sötétzöld hegyoldalak Európa egyik legjobb vadvízi útvonalát kínálják, mely az áradásoknak köszönhetően minden évben egy kicsit más.
Részletek...

   

10 tó kerékpártúra: a Salzkammerguti-tavak (kerékpártúra)
A salzkammerguti táj sokoldalúságát az Alpok-beli különleges fekvésének, 76 tavának, sok-sok folyónak és pataknak, valamint mészköhegyeinek köszönheti: a Dachstein, a Totes Gebirge, a Sengsen- és a Höllengebirge látványa felejthetetlen. Most kerékpárral fedezhetjük fel a tavakat és körülvevő hegyeit
Részletek...
 
A Duna mentén - rövid túra, Linz-Bécs
Kiadós biciklitúra egy hosszú hétvégére, a Duna menti kerékpárút legszebb részén, Linztõl Bécsig...
Részletek...
Kerékpártúra az Adrián - szigetről szigetre
Barangold be a Kvarner-öböl gyönyörű szigeteit kerékpáron! A szállás egy komfortos vitorlás-motoros hajón van, teljes ellátással, így jutunk el szigetről szigetre, a szigeteken pedig kerékpártúrák, gondosan összeállítot útiterv szerint, helyi vezetővel, a horvát szigetvilág legérintetlenebb tájain.
Részletek...

 Bringatúrán jól jöhet...

Garmin Oregon 200

Brunton Solo külső akkumulátor

Silva univerzális térképtáska

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lengyelország, Dunajec hosszú hétvége
Lengyel-Tátra, Zakopane, Krakkó, Dunajec tutajozás, Pieninek Nemzeti Park
Részletek...
Windberg egynapos túra
Egynapos gyalogtúra a Windberg csúcsára
Részletek...
  Hótalpas - hegymászó vikkend a Magas-Tátrában
Hótalpas túrák - jégmászás - zergék - kuloármászás - napozás - Rysy - lavinaismeret - knédli - túrasízés - Zlaty Bazant - végtelen hegyek - 2 méteres hó...
Részletek...
  Dachstein: Klettersteig hétvége Ausztriában
"Kitett sziklafalakon ferrátázva a magashegyek világát teljesen más szemszögből éled meg..."
Részletek...
  Klettersteig-hétvége a Raxon
A Rax nem csupán közelsége miatt népszerű a magyar természetkedvelők körében. A hegytömbre vezető nagyszámú turistaösvény mellett számos jól kiépített útvonalat is találunk, melyeken a sziklamászásban nem jártas kirándulók is biztonsággal próbára tehetik ügyességüket.
Részletek...
 
  Húsvét Kalotaszegen
A Kalotahavas alatt megbújó, hullámzó dombvidék elsősorban hagyományos népi kultúrájáról ismert. Pedig e föld számos történelmi emléket, erődtemplomot és megszámlálhatatlan természeti csodát rejt, csak a főútról kell letérnünk, és könnyű gyalogtúrák keretében felfedezni a vidéket.
Részletek...
Dolomitok via ferrata az I. világháború nyomában
Via ferrata túra az első világháborús emlékek nyomában. Részletek...
Extrém ferrata túra Ausztriában
Ausztria legszebb és "legmelegebb" ferratai igazi bemelegítő hétvége a nyárra:függőhíddal! Nem túl extrém, de annál nagyobb élvezetet és szépséget tartogató utak a Hochscwaab fantasztikus tájain.
Részletek...

 Gyalogtúrán jól jöhet...

Túracipő

Chaco

Garmin eTrex Legend HCx

Sandstone Túracipő

Sandstone Chaco

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Aktív utazás távoli tájakon

Távoli tájak, teljesen különböző kultúrák…

Európa, Ázsia, Közép- vagy épp Dél-Amerika felfedezése a szíved vágya? Mindezt úgy, hogy nem ötcsillagos luxushotelekben laksz, hanem az ország valódi arcát ismered meg? Ez is megoldható: Peru misztikuma… Nepál: a Mount Everest alaptábora… Tibet gigantikus hegyóriásai és kolostorai… Honduras esőerdői… Szibéria tajgái, a Bajkál-tó mélykékje… Izland gejzírjei és vízesései – ez mind nem elérhetetlen álom többé! Sőt: ha a szörf vagy a jóga a te sportod, mindennek Mexikóban is hódolhatsz. Ezekhez az utakhoz már egy kicsit több időt kell szánni, és nem árt, ha nem félsz a repüléstől, de hidd el, megéri erre szánni a szabadságodat!

Nepál, Everest alaptábor gyalogtúra
Nem kell hegymászónak lenned ahhoz, hogy lásd a Himalája káprázatos nyolcezreseit, élükön az Everesttel. Tizenegy napig vándorlunk a világ talán legszebb túraútvonalán a 8850 m magas hegyóriás alaptáborába (5360 m), miközben a lehetséges legnagyobb luxusban van részünk.
Részletek...
 
Tibet
Misztikus buddhista ország a felhők felett...Lhasza, overland utazás Tibetből Nepálba, Everest alaptábor
Részletek...
Szibéria: a Bajkál-tó és Burjátia csodái
A Bajkál-tó partjának titokzatos csendjétől kezdve a sarkkörig húzódó tajga zúgásáig Szibéria még ma is ugyanazt az arcát mutatja, amivel kivívta az utóbbi évszázad nagy utazóinak csodálatát. De ezt az arcát nem könnyű megtalálni.
Részletek...
Honduras: Pipantéval a Moszkító-partra (akciós)
Évente csupán egy maréknyi utazó jut el erre a vidékre, ezért a helyiek vendégszeretete és kedvessége kísér majd mindenhol.
Részletek...
Peru: Magashegyi túra a misztérium világába
Inka ösvényen a Machu Picchuhoz? Fenét! Ennél Peru sokkal több. Ha igazán szeretnéd megismerni az inkakori népek leszármazottait, akkor éveket kéne eltöltened ebben a csodálatos országban.
Részletek...
  O'Neill Surf & Jóga Camp Mexikó
Szörfösök, jógások! Itt a lehetőség a tökéletes nyaralásra. Mexikó csodálatos pálma és mangófákkal szegélyezett fehér homokos partja és rejtett barlangjai igazi kalandot kínálnak.
Részletek...
  Mount Everest Alaptábor: Island Peak és Gokyo Peak
Sokunknak lehet régen dédelgetett, vagy frissen feltört elképzelése, hogy itt, a föld legmagasabb hegyeinek közelében vándoroljon, megismerkedve ennek a tájnak a lenyűgöző szépségével, az itt lakók életével, ahogy a környéket birtokba veszik, mindennap újra meg újra megküzdve a természet erőivel.
Részletek...
 

Távoli kalandozásokon jól jöhet...

Brunton Solaris
napcellás akkutöltő

Brunton Vapor főző szett

Silva Ex-Pole 
teleszkópos túrabot

Crossport

Túracipő

Sandstone Crossport

Sandstone Túracipő

Gerber Gator combo
AXE balta - késsel

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Itt az idő tehát leülni és türelmesen átböngészni azt a sok utazási ajánlatot, amit itt megtalálsz. Biztosak vagyunk benne, hogy rálelsz a neked való aktív kikapcsolódásra, akár belföldön, akár külföldön tervezed eltölteni a szabadidődet.

Kalandra fel!

 

Maulik Nikolett - Mozgásvilág.hu

Olvass többet a témáról: balaton, kerékpár, aktív utazás, rafting, surf, túra