Menü

2012.01.12.     Hozzászólás 0

Vasváripress

Holnaptól jubileum Murauban!

Az Ausztriában uralkodó hókáosz ellenére Murauban a havazás jót tett a pályáknak, melyek egyre jobb körülmények várják a versenyzőket.


Péntektől vasárnapig kerül megrendezésre a IX. Magyar Kupasorozat következő állomása a Murau melletti Kreischbergen, a tizedik alkalommal kiírt Volvo-K2 Kupa Sí és Snowboardverseny.

 

82093-K2volvokupa2.JPG

 

A január 13. és 15. közötti eseményen a minitől a szenior – 5-100 éves – korig az igazoltak mellett az amatőrök, mozgáskorlátozottak is lécet csatolhatnak. Az előzetesen regisztrálók száma 150 feletti, minden esély megvan arra, hogy a 2011-es, kétszázas nevezést új rekorddal átlépje a rendezvény, melyre helyszíni nevezést is elfogadnak.

A szervezők tájékoztatása szerint olvadástól nem kell tartani, a legfrissebb előrejelzések szerint nem túl hideg, de fagyos idő várható a hétvégén Kreischbergen. Az Ausztriában uralkodó hókáosz ellenére Murauban a havazás jót tett a pályáknak, melyek egyre jobb körülmények várják a versenyzőket.

Az esemény – melynek sztárvendége az osztrák alpesi világkupa-menő Hans Grugger lesz – pénteken kezdődik: reggel 9 órától indul a hivatalos edzés a snowboardosoknak és a síelőknek egyaránt.

 

82093-K2volvokupa3.JPG

 

Változást jelent a korábban meghirdetett programhoz képest, hogy nem Slopestyle versenyen, hanem a leglátványosabb számban, Big Air-ben indulhatnak a snowboardosok (Big Air-ben egy nagyobb ugratón különböző ugrásokat hajtanak végre a versenyzők; a Slopestyle esetében erre kialakított parkban, különböző elemeken lehet különböző trükköket bemutatni).

Az egész hétvégés programban Mozgásvilág.hu családi versenyre, Volvo-tesztre, koncertre, borkóstolóra is sor kerül.

Versenykiírás és online nevezés

Letölthető

A verseny kiemelt támogatói: Volvo Hungária, K2 Sí&Snowboard Központ, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt, Malatinszky Kúria, Bock Pince, OTP Junior, Head, Kreischberg Lift Gmbh, Hotel Relax Kreischberg, Mozgásvilág.hu.

Mellékelt fotók: Vörös Nándor

Olvass többet a témáról: snowboard,