Menü

2008.12.29.     Hozzászólás 0

Hol lehet síelni itthon?

Lezuhant a hőmérők higanyszála, ami azt jelenti, hogy a hazai sípályák gőzerővel gyártják a síelésre / snowboardozásra alkalmas havat. Körbenéztünk a hazai síterepeknél a hóhelyzetet illetően.

Bánkúton egyelőre csak a G felvonó üzemel a 150méter hosszú és 20méter szintkülönbségű pálya mellett. A webkamera képek alapján néhány szánkózóval lehet csak találkozni.

 

Eplényben 20-40 cm-nyi havat tudtak produkálni, így vasárnap óta itt már zajlik a móka. Remélhetőleg a mínusz 7 fokos hőmérséklet kedvezően hat a hóhelyzetre!

 

Kékestetőn sajnos már csak jövőre lehet síelni, ám e speciális esetben ez azt jelenti, hogy már most hétvégén (2-án) lecsúszhatunk Magyarország legmagasabb pontjáról.
Egyelőre maximum 5 cm-nyi havat jelentenek.

 

A Mátraszentistváni Síparkban már 4 sílift, 4 sípálya üzemel! A lifteknél (átlagosan) 10-15 perces a várakozási idő!!! 
2008. dec 27-től 30-ig minden este lesz Esti Sízés !!!
A nagypályákat folyamatosan hóágyúzzák, hamarosan azok is nyitnak! Üzemel a csákányos sílift, a Tatra Poma kis korongos lift, A SíokatóPark valamint a hozzátartozó Baby lifttek is! Hójelentés: 26-60 cm

 

Szilvásváradon bíznak a keddi nyitásban! A nappali napsütéses időjárás nem kedvezett a hóágyúzásnak, ezért kénytelenek voltak halasztani.
December 26-án megnyilt a sípálya mellett az ország első egycsöves bobpályája. A sízőknek és családtagjaiknak ez egy jó lazítási, kikapcsolódási lehetőség. Nyitvatartás a téli iskolaszünet idején 10-16 óráig. Január 1-én zárva!

  

Visegrádon - ahol már hat felvonó van, számos hóágyú és világítás - december 28-án a nagyobbik hóágyús pályával nyitottak (újra).
A 3 cm természetes havat további 10-20 cm mesterséges hóval tették sportolásra alkalmassá.