Hóhiány miatt elmaradnak a magyarországi snowboard kupafutamok Hír

Positive.co;http://www.positivecommunications.hu
2014/02/20
A Magyar Snowboard Szövetség a következő szezonra halasztotta versenyeit
Hirdetés

A szokatlanul enyhe téli időjárás miatt a 2014/2015-ös idényre halasztotta valamennyi magyar szervezésű kupafutamát a Magyar Snowboard Szövetség. A tartós hóhiány nem kedvezett a sportágnak az idei szezonban.

A Magyar Snowboard Szövetség 1989-es alapítása óta még soha nem volt példa arra, hogy egyetlen magyar kupafutamot sem tudott megszervezni. A szervezők az extrém meleg január és február, illetve a teljes hóhiány miatt döntöttek úgy, hogy törlik a hétvégére tervezett eplényi kupafutamot idei versenynaptárukból, sőt a márciusi Make Some Noise snowboard hétvége alatt tervezett második magyar kupafutamot valamint Diákolimpiát is jövőre halasztják.

 

Egyik magyar síterepen sem sikerült a leghidegebb hónapokban sem eleget hóágyúzni, így nem tudtak elegendő mennyiségű havat felhalmozni a snowboard parkokban, hogy megfelelő minőségű pályát alakítsanak ki. A Szövetség és a szervezők pedig ragaszkodnak a rendezvények megszokott magas színvonalához, ezért hosszas egyeztetések után az a döntés született, hogy a versenyeket áttolják a 2014/2015-ös szezonra.

Noha több környező ország sí- és snowboard pályáját is be kellett zárni a kedvezőtlenül enyhe időjárás miatt, a Fundango Snowboard Országos Magyar Bajnokságot megrendezik Murauban, március 13-16. között.

Hirdetés