Hochkari újdonságok 2013/14

Hochkari újdonságok 2013/14

Kakuk András
Kakuk András
2013/12/14
Pályaszállás, freeride és védőital 
Hirdetés

Hochkar tavaly tulajdonosokat váltott, aminek az első jele az volt, hogy a felvezető út (hochalpenstrasse) használatáért már nem kell fizetni. Kezdésnek nem rossz húzás.

Az Alsó-Ausztriai idegenforgalmi hivatal meghívásának elegedet téve, gyorsan le is ellenőriztük igazat beszélnek-e? És tényleg az út ingyenes. Persze más apropója is volt a látogatásunknak: idén nyit ugyanis Hochkar első -rögtön 2 db- pályaszállása. 

Ezen felül az új főnökök célja, hogy Hochkart a keleti Alpok freeride centrumává alakítsák. Ehhez az adottsága meg is van a – hazánktól egyik legközelebbre eső - kedvencünknek.

Ennek első megnyilvánulásaképpen mellénk rendelték Hubsit (Hubert) aki a Hochkar jelenleg egyetlen freeride oktatásra is hivatott hegyi vezetője.

Aki freeride tanfolyamra vagy pár napos vezetett freeride túrára vágyik vagy helyben érdeklődön a síiskolában!

Hegyivezető, oktató múltjával és elszántságával sem tudott azonban mit kezdeni kis csoportunkkal, akik ahányan voltunk annyi féle tudásszinttel rendelkeztünk. Röpke másfél óra alatt nem sikerült neki egy szintre hozni a tejesen kezdőt és a hétvégi freeride harcos kollegát. Ki érti ezt?
A pályán kívüli próbálkozásainkat most kivételesen meghiúsította a tűző napon elolvadt majd éjszaka jéggé fagyott fehér áldás. (múlt héten bezzeg fél méter porhó kényeztette a Hegyisport.com csapatát)

Freeride Hochkaron
Freeride Hochkaron
Kép forrása: hegyisport.com

Fotógaléria Klikk!

Csalódásra azonban nem volt lehetőség. A tökéletesre ratrakolt, szinte üres pályán faltól falig lehetett uralni a lejtőt!

Hochkaron 9 lifttel szolgálnak ki 19 km sípályát. A sípályarendszer 3 hegyet is átölel, melynek nem elhanyagolható előnye, hogy mindig találunk napos részt. Az egyik kedvenc terepünk, ami azért érdemelte ki ezt a megtisztelő címet, mert remek freeride-ra is alkalmas lejtőin gyakori vendég a friss porhó, a pályákon pedig kezdők és haladók is tényleg megtalálják számításukat. 

Hochkar nagy versenyhátrányára a pályaszállások hiányára a tulajdonosok is hamar rájöhettek, mert alaposan belehúztak. Idén mintegy 300 férőhelynyi pályaszállás épül. Az elegánsabb a Joschi Sporthaus ami 4 csillaggal rendelkezik. Főként fa és üveg által uralt hotel ötvözi az alpesi hagyományos és modern építészetet.

Joschi igyekszik minden kényelmet megadni a jövőbeni vendégeinek így a szálloda hegyre néző szobákkal, wellness részleggel, étteremmel és bárral illetve saját síbolttal és kölcsönzővel is rendelkezésre áll. Ottlétünk alatt még egy fontos dolgot megtapasztaltunk: az osztrák melós is védőitallal pihen.

A 51-92 Euró körüli összegért foglalható. (ár per éj per fő- bővített félpanzióval wellness használattal)

Osztrák melós pihen
Osztrák melós pihen
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Fotógaléria Klikk!


Más vendégekre próbál halászni a Karácsonykor átadásra kerülő Jufa Sportház. A nemzetközi lánc legújabb üdvöskéje érdekes üzleti modellel tarol. A sportház elnevezés nem véletlen. Akkora „tornatermet” rejt a Hochkari lejtőkre néző hotel, hogy a Papp Laci aréna is elférne benne. 5-6 kosárpálya, foci-, röpipálya és mászófal is található a csöpp helységben mely unaloműzés céljából kiegészül tekepályával, diszkóval, kültéri tenisz és multisport pályával. Ha már lúd legyen kövér alapon a Hotel külső falát is beborították mászófogásokkal. A kültéri lehetőségekből már gyanítható, hogy nem csak télen de nyáron is várják vendégeiket!


Főbb célcsoportjuk az iskolás- és ifjúsági csoportok mellett a családosok. 3-4 csillagos szolgáltatásokat (a sport lehetőségek mellett wellness is található) nyújtanak fapadosan. Az étkeztetés büfé jellegű menza, a szobák 3-5 férőhelyesek emeletes ágyas megoldással. Ezektől nem kell megijedni, mert a színvonal magas az árak kellemesek. Félpanziós ellátás már 40 Eurótól!!!!!!!


A jól megérdemelt vacsora alatt vendéglátóink elcsevegték, hogy nyárra is nagy tervekkel készülnek, hogy a most megnyíló hotelek ne kongjanak. Az ötletek között Flying Fox (kábeles tiroli csúszás- itt sasold meg) és kisebb kalandpark is szerepel.
Aki eddig kifogással élt Hochkar ellen az nézze meg a hochkari hójelentést, a sípálya információt és induljon!

Hirdetés