Menü

2010.01.06.     Hozzászólás 0

Hétvégén síelés! De megvan hozzá mindened?

Mielőtt nekiindulnánk a havas hegyoldalaknak gondoljuk át, hogy valóban megvan-e minden felszerelésünk...

Ha az időjárás is úgy akarja a most közelgő hétvégén az összes hazai, és külföldi pálya remek hóviszonyokat tartogat majd számunkra. De mielőtt nekiindulnánk a havas hegyoldalaknak gondoljuk át, hogy valóban megvan-e minden a felhőtlen, és a nem felelőtlen szórakozáshoz!

Induljunk ki a kézzel fogható dolgokból:
A. Van már sílécünk?
B. Nincs sílécünk.
C. Elkoptak a régi sícuccok, vagy nincs, illetve hiányos a felszerelésünk

 

A. esetben:
Az előző szezon óta eltelt hosszú idő valószínűleg egyik sífelszerelésnek, vagy snowboardnak sem tett jót, pláne, ha nem szervizeltettünk spejzolás előtt. A szédítő csúszás reményében hasznos, ha indulás előtt beugrunk az egyik profi szervizeshez, és rendbe hozatjuk lécünket, deszkánkat. Továbbá a csúszás mellett hosszabb élettartamot is biztosíthatunk „kedvenceinknek”.

Tipp: Itt találsz szervizeket.

 

B. esetben:
- 1-es verzió: Ha egy síszezonban csak egy hetet síelünk, nem feltétlenül szükséges, hogy saját lécünk legyen, hiszen korrekt áron, jól karbantartott, sítudásunknak megfelelő újszerű léceket kölcsönözhetünk magunknak. Mielőtt belemennénk, hogy kinek és hol érdemes lécet/deszkát bérelni, olvassuk el újra, hogy miért érdemes bérelni.

Tipp: kölcsönzők

 

- 2-es verzió: Eladtuk, kinőttük, ellopták. Ha ezek a dolgok bekövetkeztek és saját felszerelésre vágyunk, akkor nincs mese, venni kell. A piaci versenynek köszönhetően rengeteg kedvezményes lehetőség van még egy új síléc, és/vagy egy új snowboard beszerzésére a most dübörgő síszezon közepén is.

Tipp: Síüzletek

 

C. esetben:
Elveszett a meleg sapka? Átsiklottak tavaly a szemüvegeden, és megrepedt? Kellene egy meleg, dizájnos kabát, és nadrág? Mielőtt kinyitnád a pénztárcádat nézz jól körül, milyen megoldások vannak egy-egy variációra és persze milyen áron. Saját tapasztalat, hogy érdemes táblázatba szedni a legjobb ajánlatokat és azok paramétereit, így könnyen összehasonlíthatjuk a kiszemelt típusokat egymással.

Tipp: Sífelszerelések

 

Folytassuk az ésszel fogható dolgokkal:
A. Tudunk síelni, snowboardozni, de fejlődnénk
B. Nem álltunk még lécen, deszkán és egyből seggre ülünk
+C. Te vagy személyesen a lejtők császára... ez esetben számodra a cikk itt véget is ért :)

 

A. esetben: Fejlődésünknek ne álljunk útjába, mert ha szánunk némi időt az okulásra, akkor az ekézésen kívül, még az „übercsajozós” telemarkozást is elsajátíthatjuk!

B. esetben: Nincs más hátra, mint néhány órát rászánni, és szakképzet oktató segítségével felvértezni magunkat az alapsítudással, amivel a sípályák többségéről már le tudunk majd siklani.

Tipp: Oktatás, és műanyag pályák

Olvass többet a témáról: , snowboard, sífelszerelés, síoktatás, síszerviz, síüzlet, síkölcsönző

Ajánló