Ha nincs kedved felvonózni...

Ha nincs kedved felvonózni...

Kakuk András
Kakuk András
2016/01/29
Sítúra, hótalp és szánkó Lackenhofban és Annerbergen
Hirdetés

Fő a változatosság. Ennek jegyében arra próbálunk rávenni, hogy ne csak alpesi síelj, hanem...

Hótalp Lackenhof-Ötscherben

Lackenhof-Ötscher a nagy- és a kis Ötscher lábánál helyezkedik el, az egyik kedvenc családi síterep a magyar vendégek között. Ha már családi akkor igenis gondolni kell azokra akik nem szeretnek síelni vagy arra ha mást akarunk csinálni.

Lackenhof kellemes emelkedésű dombjai és hegyei kiváló célpont egy kis túrára. Ha valami szokatlanra vágyunk, akkor mindenképpen javasolt a hótalpas túra. Ez az amikor egy teniszütőt kötünk a lábunkra és azzal kirándulunk, ezáltal elkerülendő, hogy szügyig süppedjünk a hóban. Ez még akkor is lehetséges, ha amúgy kevés a hó a pályán. Az erdőben 1-1 fa köré odagyűlhet a hó, és hótalp nélkül vicces avagy kellemetlen pillanatokat okozhatunk magunknak.

A falu körül kijelölt sífutópálya mentén el is indulhatunk, - vigyázat a sífutónyomot ne tapossuk össze, de természetesen kijeleölt hótalpas túraútvonalak is vannak.Több -rövidebb és hosszabb -változat közül válogathatunk. A rövidebb kényelmes tempóban is 1-másfél óra.

Ismerkedés a hótalppal Forrás: Kakuk András Mozgásvilág.hu
Ismerkedés a hótalppal
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág.hu

 Van még kép! Klikk!

"Mindig a sárga úton"

Félúton mindenképpen álljunk meg az út mellett közvetlenül található Mandlboden"hüttében". A macskaköröm nem véletlen. A helyi nénike egy régi csűrből alakította át büfévé a kis épületet ami így egy alpesi üvegtigris hangulatot áraszt. Mindezt a pozitív értelemben. A nap végén a síoktatók is ide szeretnek összegyűlni, így a családias hangulat garantált. A helyi nénike pedig mindent bedob a jó hangulat érdekében, a házi süteménytől, a körtéből vagy almából erjesztett Mostvierteli különlegességen az Obstmost-on át a villogós feles pohárig.

Sítalpakat és vezetőt a helyi Intersportban keressünk... Az Intersportnál maradva választhatunk szánkót is magunknak. Sajnos a felvonóra nem vihetjük fel de a közelben található Teichwiese (a Sporthotelnél keressük) dombon kifáraszthatjuk magunkat.

 

 

Túrasí Annabergen

Annaberg az egyik legkedveltebb síterep a magyar családosok körében. Változatos sípályák mindenkinek, és a helyszín is gyönyörű!

Az Anna alm Hüttéből páratlan kilátás nyílik az Ötscherre és északra a Duna irányába. Alaphelyzetben egy ülőlifttel jutunk fel az ötletesen felújított Hüttébe. A melegedő-étterem ötvözi a modern és alpesi építészetet és ennek keretében az Ötscherre néző panoráma falat fagerendákból és üvegből újították fel. Az üveg és a fagerenda váltakozva került egymásra így soronként kapunk érdekes kilátást a hegyre.

Az idilli hegytetőre lehetőség van egy melósabb de páratlan módon is feljutni: sí túrázva. A völgyállomáson lévő síkölcsönzőben túrasí felszerelést és túravezetőt is lehet szerezni.

Tökéletes viszonyok Forrás: Also-Ausztria
Tökéletes viszonyok
Kép forrása: Also-Ausztria

Van még kép! Klikk!

A hegy oldalán kanyargó szerpentint követve kényelmes tempóban 2 óra alatt feljuthatunk a csúcsra. Ebbe az időbe még a kötelező fényképezős, állítgatós, átöltözős megállók is benne vannak. Aki félne, és kezdő tudására hivatkozva kétkedik, hogy számára találták-e ki ezt a kihívást, bátoríthatja, hogy kis csapatunkban 2 teljesen kezdő síelő is volt, arról nem is beszélve, hogy az úton 90 éves helyi papával is találkoztunk. Annak is teljesíthető a túra aki amúgy lefelé nem vállalja be a siklást. Ebben az esetben a megérdemelt gőzgombóc-sör (vagy bári más) páros után a sílifttel is visszaereszkedhet a kiindulóponthoz.

Túrasí est csütörtökönként

Minden csütörtök este a hegy tetején elhelyezkedő Anna Alm hütte 8-ig van nyitva, és ebben az időben a pályakezelő gépek sem dolgoznak mindezt azért, hogy a vendégek egy páratlan esti túrasí élménnyel lehessenk gazdagabbak. Ha az idő tökéletes és tiszta az ég, egészen parádés a csillagok alatt, holdfényben feltúrázni majd lecsúszni a hegyről. (persze fejlámpa ajánlott) Közben az Anna Alm hüttében a tűz mellett kötelező a pihenő, míg a ruháink száradnak. 

Anna Alm kivilágítva Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág.hu
Anna Alm kivilágítva
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág.hu

Van még kép! Klikk!

Annaberggel kapcsolatban mindig külön ki kell emelni, hogy van kijelölt szánkópálya, sőt egy fedett varázsszőnyeg segítségével a szánkó felhúzást is megspórolhatjuk!

 

 

Hirdetés