Gyepsí tesztnap Visegrádon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/07/10
A visegrádi Nagyvillám sípálya honlapján ez olvasható: "A 2006/2007-es téli szezonban összesen 12 napot üzemeltünk"! Akiben még mindig hiányérzet van, most szombaton (14-én) maga is részt vehet a próba gyepsíelésen.
Hirdetés

Az ingyenes tesztnapon bárki részt vehet és kipróbálhatja gyepsí-tudását. Ezen a napon a felvonó használatáért nem kell fizetni, s ha nincs otthon saját gyepsí-készletünk, a pályán bérelni is lehet.

Aki szívesen töltené a szombatot ezzel a tevékenységgel, az a Nagyvillám sípálya honlapján, a fórumban jelezheti részvételi szándékát.



Idézet a fórumból a gyepsíelést illetően: "A technika nem nehezebb mint télen, csak a körülmények. A hó ugyanis jól csúszik egy esésnél a gyep viszont kevésbé valamint a gyepsí lényegesen rövidebb mint egy síléc így könnyebb orra bukni vagy hátra esni. A védőfelszerelés ezért ajánlott (főleg az alkar és a fenék szokott kapni), [...] A lényeg az, hogy nem tudsz "farolni" a gyepsível csak a hegy felé ellépegetni a megálláshoz, a kanyarodás egyszerűen a gyepsí élre helyezésével megy mint a carving technikánál, de ezt sízni nem tudók is el tudják sajátítani".
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés