Menü

2008.09.26.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Élményteli svájci síelés, szánkózás és téli túrázás

A síelni indulóknak megéri Svájcot választani: 2500 kilométernyi téli túraútvonal, 500 kilométernyi szánkópálya található itt és 29 olyan téli sírégió, mely 2800 méterrel a tengerszint felett található.

Az élményeket tűzte zászlójára a 2008-2009-es téli szezonban a Schweiz Tourismus – kezdte prezentációját Urs Weber regionális felelős vezetője a szeptember 24-én megtartott sajtótörzsasztalon.

A legújabb, 80 oldalas „Tél” című kiadvány számtalan tippet és ajánlatot tartalmaz a síelni indulóknak, akiknek megéri Svájcot választani síelési célpontnak: 2500 kilométernyi téli túraútvonal, 500 kilométernyi szánkópálya található itt és 29 olyan téli sírégió, mely 2800 méterrel a tengerszint felett található.

 

A pályákon kínált izgalmak és az új wellness-létesítmények mellett a családi ajánlatokat is érdemes keresni, hiszen például a Jungfrau régióban a gyerekek szombatonként ingyen síelhetnek. A vendégek pénztárcájára gondolva több utazási iroda kedvezményes ajánlatokat dolgozott ki kifejezetten a magyar piac számára. A számtalan kulturális és sportrendezvény jó alternatívát nyújt a síelés utánra is. Egy új, internetes kóddal az érdeklődők a www.mySwitzerland.com oldalon még gyorsabban férhetnek hozzá a sípálya adatokhoz, aktuális hójelentésekhez, a szabad szálláshelyek listájához.

 

Urs Weber hozzátette: a változatos és színvonalas kínálatot a vendégek is értékelik, ezt jelzi, hogy az elmúlt téli szezon kimagaslóan jól sikerült, a 16,8 millió vendégéjszaka az előző évhez képest 6,5 százalékos növekedést jelent. A magyar vendégek még mindig nagyon pici, egy százalék alatti szeletet hasítanak ki a tortából, számuk azonban szép növekedést mutat, a tavalyi szezonban eltöltött 35 ezer vendégéjszaka közel 17 százalékos növekedést jelent.

Olvass többet a témáról: snowboard, szánkó, túraútvonal,