Colin Frei a Billagonb Air&Style győztese Hír

boardsport.hu
2009/02/02
Szombat este került megrendezésre a Billabong Air&Style Quaterpipe verseny Innsbruckban. A szervezők az eddigi legnagyobb, 12,2 méter magas negyedkörrel készültek a versenyre, amelyet 4500 köbméter hó felhasználásával készítettek.
Hirdetés



A verseny a Bergisel Stadionban került megrendezésre, ahol a síugrósánc érkezőjén az indulók könnyedén megszerezhették a méretes negyedkörhöz szükséges 90 km/h-s sebességet.

 

A verseny résztvevői között volt a TTR ranglistáját vezető Chas Gueldmond és a jelenlegi magassági világcsúcs birtokosa, a norvég snowboard legenda, Terje Haakonsen is. A 24 meghívott induló 75.000 dollárért és 13.000 néző elismeréséért küzdött az este folyamán. A 6-7 méter magasan végrehajtott trükkök mellett a Mando Diao és a Deichkind koncertje, valamint rengeteg esti buli gondoskodott az érdeklődők szórakoztatásáról. A versenyt végül a 20 éves, svájci Colin Frei nyerte meg egy tökéletesen végrehajtott, 6,5 méter magas McTwist-tel.

A szervezők titkon abban reménykedtek, hogy idén megdől Terje Haakonsen 9,8 méteres magassági  világrekordja is. A legközelebb idén ehhez Peetu Piironen került, aki 8,8 méteres kiszállással nyerte el a legmagasabb kiszállás megtisztelő címét.

 

A tavalyi Billabong Air&Style -on Jack Mitraninak a magasság már megvolt, hiszen 10,2 méterre szállt ki a negyedkörből. Azonban az ugrás vége csúnya esés lett. Hiába a negyedkör nagy mérete, az ekkor ugráshoz szükséges sebesség hatására akkora volt rá ható nyomás a negyedkör közepén, amelyet a lábai már nem bírtak, ezért a levegőben már csak arra koncentrált, hogy minél jobban tudjon menteni.

A verseny a TTR (Ticket To Ride) versenysorozattól a legmagasabb, 6 csillagos minősítést kapta. Peetu Piiroinen   a 2. helyével szerzett pontokkal átvette a vezetést a TTR ranglistáján.

 

Eredmények

1. Colin Frei - McTwist Indy Grab - 6.50 m 2. Peetu Piiroinen - Backside 540 Mute Grab - 6.0 m 3. Olivier Gittler, McTwist Japan (5.50 m)

Nokia Highest Air Award – A legmagasabb ugrás Peetu Piiroinen - 8.80 m

 
Hirdetés