Bandik nyerték a HiT the Slope-ot!

Bandik nyerték a HiT the Slope-ot!

LiMiT Racing Team
2013/03/29
Arra számítottunk, hogy alig lesz hó a síelők alatt, ehhez képest a bringásoknak is bőven kijutott
Hirdetés

Izgalmasan telt az első HiT the Slope szezonváltó váltóverseny az eplényi Síarénában március 23-án. A szervezők kissé fenntartásokkal vágtak bele a szervezésbe, mert ugyan a koncepció mindenkinek tetszett, mégsem lehetett pontosan felmérni, hogy milyen fogadtatása lesz a két sportág, a sí és a bringa házasításának. Ennek ellenére a helyszínen nagyon jó hangulatú és izgalmas versengés alakult ki, a résztvevők pedig elismerően nyilatkoztak az eseményről.
Februárban még annak kellett szurkolni, hogy legyen egy-két hideg éjszaka a rendezvény előtt behóágyúzni a sípályát, ez a „hidegtánc” azonban annyira jól sikerült, hogy az elhúzódó tél miatt még a bringa is hóra kényszerült, ám a srácok nagyon szépen teljesítették a kijelölt pályát. Emiatt a szezonváltás is kicsit eltolódott, így úgymond egy előszele lett a HiT the Slope a váltásnak, és közben lehetett síelni a Síaréna többi részén.

Így az időjárási körülmények miatt sokan nem tudtak, avagy nem is mertek eljönni, illetve többen jelezték, hogy a párjuk lemondta, vagy eleve nem is találtak bringás, illetve síelő partnert. A szervezők megígérték, hogy ezt orvosolandó, a társkeresésre nagyobb hangsúlyt fektetnek a következő váltóversenyen.

A lelkes hobbi sportolókon kívül a résztvevők közt találkozhattunk igazi élmenőkkel is, a tavalyi Downhill OB top tízéből négyen (köztük a dobogóról ketten) is jelen voltak, illetve freeski-s arcok és korábbi síversenyzők is rajthoz álltak.

 

Térjünk is rá a versengésre, az edzések után a rajtduda éles hangjával megindultak a futamok, ahol egyszerre két-három csapat mérkőzött meg, hogy az adott futam során elkerülje az egyetlen kieső helyet. Aggódniuk azonban nem kellett, hiszen az első körben „távozóknak” se kellett letenni a lantot, hiszen ők is továbbmentek helyosztózni, azaz a reményágra.

Előzetesen azt lehetett gondolni, hogy az eredmény főként a bringásokon fog múlni, ám a csúszásoknál gyakran nagyobb különbségek alakultak ki. Az igazi izgalmakat az okozta, mikor egy bringásnak komolyabb hátrányt kellett ledolgoznia, erről pedig Keresztes Pétert (Csipe Team, 8. hely) volt érdemes kérdeznünk, akihez az esemény leglátványosabb előzése is tartozik: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen idei szezonunk első versenye volt. Jó ötlet volt a sít és a bringát egybekötni, a két sport kicsit közelebb került egymáshoz. Jól éreztem magam, végre sok ismerőssel és barátommal találkoztam, a hangulat is fullos volt. A bringám is remekül szerepelt, ami sok embernek vetett fel kérdést, mivel nem egészen az enyém, de erről hamarosan többet megtudhattok. Eredmény terén síben picit elszámoltuk magunkat Csabival, de mindketten nagyon jól éreztük magunkat és ezért nem adtuk fel. Síeltünk és bringáztunk, amíg csak lehetett. Hamarosan beköszönt az igazi versenyszezon, lassacskán kész a nagybicóm, alig várom az első Szlovák Kupát!”

 

 

Peti előzött talán a legtöbbet is és a befutói is szorosra sikeredtek. Azonban voltak, akik magabiztosan teljesítették futamaikat, név szerint a Bandrift csapata, akiknek a döntővel is felérő elődöntőjüket is sikerült behúzniuk, részben a DH OB bronzérmes Szabó NF Endre okos rajtolási technikájának köszönhetően. De erről inkább meséljen ő: „Sokak arcán láttam a meglepődést, mikor megtudták, hogy csapatunkban én síelőként állok rajthoz, de tetszett a lehetőség, hogy kipróbálhatom magam egy újabb sportban. Hamar rájöttem, hogy sok múlik a rajton, és sikerült kitalálnom, hogyan tudok a többieknél robbanékonyabban elstartolni, így meg tudtam előzni nálam gyorsabb síelőket is, és elsőként váltani csapattársamat. Hódi Bandi pedig gyors, pontos és kiegyensúlyozott bringázással mindig az első helyen ért célba. Nagyon örültünk a győzelemnek, talán mert nem magunkat tartottuk a legesélyesebbnek, de mindketten jól dolgoztunk, és összehoztuk.”

Hódi Andrást is megkérdeztük a történésekről: „Nagyon tetszett az ötlet, mikor először olvastam a versenykiírást. Szabó Bandival mindent elkövettünk a győzelemért, a sok végigversenyzett év alatt gyűjtött rutint és tapasztalatot vetettük be. Összedolgoztunk, ismerjük egymást és győzelemre vittük a BanDrift csapatot. Nagyon jó kis szezonkezdő verseny volt ez számomra, remélem ilyen hangulatosan és sikeresen tudom folytatni is.”

A második helyezett csapatot a South Park sorozatból ismerhetjük, a harmadikok pedig a nevük alapján „nyerni jöttek”, azonban be kellett érniük a bronzéremmel. Róluk tudni kell, hogy a bringásuk Rácz Ferenc volt, aki a kerékpársportban évtizedek óta jelen van, méghozzá eredményesen! De ha már itt tartunk, az „ősdéhás” Víg Balázs is tiszteletét tette a rendezvényen és speakelésével színesítette azt.

Folytatás ősszel, reméljük egyre többeknek megtetszett/megtetszik ez a versenyzési forma és hagyománnyá válhat a rendezvény.

Hirdetés