Menü

2010.09.09.     Hozzászólás 0

Atomic újdonságok 2011-re

Ha még nem eresztenéd a telet és inkább vágysz a havas lejtőkre, mint a virágok borította rétre, akkor élvezkedj az Atomic 2011-es darabjainak látványával.

A következő síszezonra is tartogat az Atomic új dolgokat a síelés bolondjainak. A lécek szerkezete nem változott, a legújabbaknál is maradt a jól bevált D2-es technológia. Most inkább arra figyeltek, hogy a szezon léceit a különböző igényeknek megfelelően kínálják.

 

Az első kategória a pályákra tervezett úgynevezett Groomers. Ezt a léccsaládot a hagyományos síeléshez ajánlják, kezelt, kemény pályákra és versenyzőknek is. A RACE léceknél cél a stabilitás. Ezért úgy alakították ki őket, hogy a lécek súlypontjai minél távolabb essenek egymástól. A versenyléceknél az élek maximális kisíelése a cél. Talán nem véletlen, hogy a téli olimpián a versenyzők többségének D2-es versenylécük volt.

 

80560-raceski.jpg

 

A másik kategória az All mountain. Ez ahogy a neve is mutatja, hogy a teljes hegyre alkalmas, vagyis nemcsak az eldolgozott pályákon nyújt nagyon jó élményt, hanem a pályán kívülre merészkedők igényeit is kielégíti. A NOMAD lécek tökéletesen megfelelnek a vegyes igényeknek. Alkalmazkodik a pályához, a te igényeidhez és a tudásodhoz. Ráadásul a NOMAD RENU már megfelel a környezetbarát gondolkodsú emberek elvárásainak is, mert olyan anyagokból készült, melynek elkészítése kis mértékben terheli a környezetet és olyan anyagokból készült, melyek újrahasznosíthatóak.

 

80560-freedom.jpg

 

A NOMAD kezdőknek is kitűnő választás, mert a léc gyorsan reagál a mozdulatokra, ezért könnyű és kellemes velük síelni, a nap végére se érzed majd úgy magad, mint akit letarolt egy lavina.

 

A harmadik kategória a Powder. A szűzhóban való síeléshez lett kifejlesztve. A lécek súlypontja közel esik egymáshoz, hogy a terhelésnél a mély hóban se akadjon el. Akár kezdők is használhatják a pályán. Az ATLAS vagy a ACCESS lécekben biztos nem fogsz csalódni ha a pályán túlra, a vad természetben kalandozol.

 

80560-freeski.jpg

 

A női léceknél megmarad az elegáns fehér, fekete és barna színvilág, a finom vonalvezetés és a kifinomult dizájn.

 

Az ATOMIC a 2011-es szezonra inkább a sícipőkben mutat be újítást. Az AnATOMIC nevezetű technológia a sícipőket teszi kényelmesebbé. Figyel az egyéni igényekre és a kényelemre. A kezdőknek szánt újítás a LIVE FIT. Rájöttek arra, hogy a kezdő síelőknél fontos a sícipővel való első találkozás élménye. Ezért a bakancsba a kényes részekhez egy rugalmas gumibelsőt építettek. Ezáltal a lábnak a minimális mozgását teszi lehetővé úgy, hogy közben megmarad a stabilitás és a merev tartás. A sarokba ráadásul beépítettek egy rezgés elnyelő anyagot, amivel még inkább kíméli a kezdő síelők lábait. Az már csak hab a tortán, hogy a cipők belső kialakításában egy bokavédő rész is található, hogy segítse a láb stabilitását.

 

80560-nordic.jpg

 

Ha felkeltette az érdeklődésed az új Atomic kollekció, vagy úgy érzed a felszerelésed már megérett a cserére, akkor már most kezdj el gyűjteni az új kollekcióra. Ezekkel a lécekkel tuti te leszel a következő szezon legstílusosabb síelője.

Olvass többet a témáról: snowboard, , atomic