Alsó-Ausztriában semmit sem bíznak a véletlenre Hír

Alsó-Ausztriában semmit sem bíznak a véletlenre Hír

Kakuk András
Kakuk András
2015/11/09
Gyerekprogramok és diszkont árak a sípályákon
Hirdetés

Semmering- visszautasíthatatlan ajánlatok

Ki ne ismerné Semmeringet! A legközelebbi nagyobb méretű síterepen már-már több magyar hangot hallani, mint osztrákot. Gyanítom ez még inkább így lesz, amint megtudjátok az idei árakat.

December 1. – Mentsd el a dátumot- Síbérlet akció online

Igyekezzetek, mert eddig tudtok akár online is válogatni a nem mindennapi árú síbérletek közül. Pl. Ha 10 napos bérletet választotok, akkor hétköznapokra ez mindössze 109 Euró, de hétvégékre is össz-vissz 147! A 10 napot bármilyen formában lesíelheted, azaz te választod meg melyik napokra használod fel. Nem tudod elhasználni az idei szezonban? Sebaj, a megmaradt napokat a következő 2016/17-es idényre is átviheted.

Még jobban járnak azok, akik előre tudják melyik napokon szeretnék felhasználni. A „Ski fun at your favourite day” csomagon belül ők a 10 napos bérletet 82 Eurórért kapják, ami barátok között is 8,2 Euró per nap. Ez Eplény napi jegyárának a harmada! Ráadásul hétvégékre is érvényes.

Elég jó? December 1.-e után már csak a hagyományos bérletek lesznek elérhetők, de azok is lényeges változáson mentek át.

Unatkozni biztos nem fogsz

A helyiek több érdekes programmal próbálják a hüttéből előcsalogatni a vendégeket. Számunkra a legérdekesebb a Kids Week és a White Down.

Február 1.-e és 6.-a között változatos és sokszínű gyermekprogamokkal várják a családos vendégeket. A programsorozat idén debütál.

A vagányabb vendégek számára rendezett White Down viszont már hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A síszezon végén de a kerékpárszezon elején a két sportág képviselői közösen szállnak harcba. 

A csapatok ugyanis egy sízőből vagy snowboardosból illetve egy kerékpárosból állnak, akik a Világkupa pályáján egyszerre és egymás mellett versenyeznek. A jó hír, hogy nem csak a leggyorsabbakat értékelik. A hagyományos gyorsasági verseny mellett győztest hirdetnek a legösszehangoltabb lesiklást nyújtó csapatok között is, ahol az a csapat nyer ahol a tagok a legkisebb időeltéréssel érkeznek célba. A képeket elnézve fergeteges a buli...

White down Semmering Forrás: Zauberberg Semmering
White down Semmering
Kép forrása: Zauberberg Semmering

Hochkar 50 éves

A Freeride álmokat dédelgető alsó-ausztriai síterep idén ünnepli 50. évfordulóját. Azon kívül, hogy remek retro stílusú matricákat osztogatnak egy rendkívüli eseménnyel is készülnek. December 12.-én 50 éves árakon kínálják a jegyeket, 50 évvel ezelőtti menü kerül terítékre a hüttékben. Azt az apró bökkenőt, hogy akkor schilling volt a fizetőeszköz egyszerűen oldják meg. Amennyi schilling volt a bérlet ára, annyi euró lesz a napijegy aznap.

Nem tudsz síelni? Nem baj.

Próbasíelés Alsó-Ausztriában! A próbasíelést olyan felnőtteknek ajánlják, akik ki szeretnék próbálni ezt a sportágat. Az idei téli szezonban a próbasíelés időtartamát kibővítették és így 2015. december 12-től 2016. február 27-ig adott rá a lehetőség szombatonként egy-egy kijelölt sírégióban 13 és 16 óra között. A három órás alaptanfolyam tartalmazza a felszerelést, a felvonó költségét és az oktatást. Az ár személyenként 54 EUR. A tanfolyamok egy részét magyarul is biztosítják, mint pl. a Hochkaron 2016. 01. 02. és 2016. 02. 06-án, Lackenhof (Ötscher) síterepen  2016. 01. 09. és 16-án, valamint 2016. 02. 20. és 27-én, vagy St. Coronan 2016. 01. 23., 02. 13. és 02. 20-án.

Az Ötscher Forrás: Michael Liebert
Az Ötscher
Kép forrása: Michael Liebert

„Csak lesel” gyerekprogramok

18 szállásadó összeállt, hegy termék alatt nyújtson felejthetetlen gyermekprogramokat.

Kedvencük a "Nagy kaland kis meteorológusoknak" nevezetű mulatság. Az Apschner panzióban minden a hóról szól. Nem csoda, hiszen a fogadó egyben hivatalos meteorológiai állomás is. A programon keresztül a gyerekek vizsgálhatják a hókristályokat és hópihéket, hóprofilokat készíthetnek és megfigyelhetik a különféle hófajtákat. A havat a természetben is tanulmányozhatják egy közös túra alkalmával, ami tábortűzzel és grillezéssel záródik. Jól hangzik…

Hóeke, hóeke Forrás: Weinfranz
Hóeke, hóeke
Kép forrása: Weinfranz

Hirdetés