Állami szerepvállalás a testmozgásért Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/04/04
Az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottság ának keddi ülésén elhangzottak szerint a rendszeresen sportolók mindössze 9 százalékát teszik ki a teljes hazai lakosságnak, de a nem sportolók 38 százaléka szeretne valamilyen rendszeres testmozgás t végezni.
Hirdetés

A Nemzeti Sportstrat égiában célul tűzték ki, hogy hat év alatt megduplázzák, tehát 9-ről 18 százalékra emeljék a rendszeresen aktív testmozgást végzők számát . Állami szinten azokat a programokat kívánják támogatni, amelyek rendszeresen sok embert mozgatnak meg, mint például a Mozdulj Magyarország! , a Tízezer lépés gyalogló program , vagy a tavaly indított Tárt kapus program .

Az állami szerepvállalás mellett külső forrás okra is igény van. Ilyen forrás az üdülési csekk szabadidősport-tevékenység re való kiterjesztése, amelyen keresztül évi 2-3 milliárd forint plusz pénz juthat a szabadidőspor tra. A megvalósítás során cél, hogy az újonnan indított programok nem a költségvetésből vonják el a pénzt, de emellett sok embert megmozgatnak.

 
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés