A hazai síversenyen olimpikonjaink is rajthoz álltak: Marosié és Bartáé a Nordica Kupa Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/01/22
Nagy sikerrel zárult a hazai rendezésű Nordica Kupa műlesikló verseny, mely az összetett alapján Marosi Bea és Barta Csaba diadalát hozta. A január 17-ei hétvégén 60-60 igazolt versenyző teljesítette a pályát, köztük olimpikonok is lécet csatoltak.
Hirdetés

Első nap Mátraszentistvánon villanyfényes, másnap Eplényben, délelőtti szlalomverseny várt a sízőkre.

 

A megjelent versenyzők, edzők és nézők egyöntetűen örömüket fejezték ki, hogy itthon újra jó színvonalú alpesi verseny kerülhetett megrendezésre a két síterep kitűnő körülményeinek köszönhetően, melyen rajthoz állt a hazai élvonalból néhány világversenyt is megjárt versenyző. Elindult többek között két olimpikonunk: Vincze Péter Salt Lake City-ben, Marosi Attila Torinóban képviselte hazánkat; Barbai Áron pedig a st.moritz-i alpesi világbajnokság résztvevője volt. A Nordica Kupán 8 egyesület sízői összesen 6 korosztályban birkóztak meg a havas lejtőkkel. A szervező M.E.S.E. Sí és Snowboard SE reméli, hogy jövő télen is hazai lejtőkön tudja megrendezni kétnapos szlalomversenyét.

   

Eredmények, felnőtt férfi kategória

Mátraszentistván – január 16. (esti szlalom) 1. Barta Csaba (Rozmaring) 2. Vincze Péter (M.E.S.E.) 3. Marosi Attila (M.E.S.E.)

Eplény – január 17. (szlalom) 1. Csák Levente (Rozmaring) 2. Marosi Attila (M.E.S.E.) 3. Barta Csaba (Rozmaring)

Két versenynap összetett kupa eredménye: Felnőtt nő: Marosi Bea (M.E.S.E.) Felnőtt férfi: Barta Csaba (Rozmaring)
Hirdetés