Menü

2007.01.31.     Hozzászólás 0

www.outdoorsport.hu

24. Magyar Síalpinista Rally

2007-ben is megrendezésre kerül a hagyományos, kétfordulós Csanádi Sándor Sí-alpinista Emlékverseny, ami egyben a XXIV. Magyar Síalpinista Rally is. Az 1. forduló idén a szokástól eltérően nem az Alacsony-Tátrában, hanem Ausztriában, a Schneebergen lesz február 3-4-én. A 2. forduló a már megszokott és közkedvelt Zirbitzkogel körzetében kerül lebonyolításra március 3-4-én.

A versenyben párok indulhatnak. Az ellenőrző pontokon és a célba éréskor a páros tagjai 15 m-nél jobban nem távolodhatnak el egymástól. A célban a másodiknak beérkező versenyző idejét vesszük számításba. Megfelelő számú induló esetén több kategóriában (női, férfi, ifjúsági, senior, vegyes páros stb.) is lehetőség van az indulásra. A győztes(ek) a Tengerszem által felajánlott díjakat kapják.

Az előírt felszerelési tárgyak (minden versenyzőnél): sisak, hátizsák, hágóvas, elsősegély csomag, lavina jeladó (Barryvox, Pieps stb.).

Program (mindkét forduló esetén érvényes):

1. nap: Fakultatív sítúra (pl. a verseny útvonalának bejárása a rendezők útmutatása alapján).

2. nap: A szükséges tudnivalók (verseny útvonala, limitidő stb.) ismertetése a versenyzőkkel. Az előírt felszerelési tárgyak meglétének ellenőrzése. Rajt 9 órakor. Eredményhirdetés a versenyzők beérkezése után 1 órán belül, várhatólag a kora délutáni órákban, a menedékházban.


Megközelítés:

1. Forduló: Budapest - Wiener Neustadt – Puchberg – Losenheim – Salamander felvonó – Edelweiss Hütte

2. Forduló:
Budapest – Wiener Neustadt – Semmering – Judenburg – Obdach - Sabathyhütte

Szállásköltség:

1. Forduló: Matracláger 10€
OEAV tagságival 6,5€

Szoba 16€
OEAV tagságival 11€

2. Forduló: Matracláger 5€

Jelentkezés a Tengerszem boltokban (címeket lásd a www.tengerszem.hu honlapon), e-mail-ben (info@tengerszem.hu), esetleg levélben.

Nevezési díj: a Tengerszem boltokban 1 500.-Ft, a helyszínen 2 000.-Ft

Dr. Kádas Sándor, az Excelsior SE és az MHSSZ túrasí szakág vezetője ésToldi György, a Tengerszem sportbolt vezetője


Tipp: Síboltok, Síkölcsönzők, Hójelentés