Menü

2008.03.31.     Hozzászólás 0

Beindult a vadvízi szezon. Legalább is a kajakosoknál.

A szezonindító verseny, mint mindig, idén is Április utolsó hétvégéjén (25 – 27.) Miskolcon kerül megrendezésre, a Sajón (Sajósziget). Ezen, a nagy hagyományokkal rendelkező versenyen, freestyle – kajak rodeóban és funnslalomban mérhetik össze tudásukat az indulók.

Idén már kilencedszer. Mind két esetben, igen látványos extrémsport versenyről van szó.

Felmerülhet a kérdés, hogy miként lehet ebben a lapos országban, aminek egyetlen vadvízi folyója sincs, vadvízi versenyt rendezni?

Egyszerű a válasz.

A kajak rodeóhoz elég, egy darab hullám.

Ezek vadvízen, úgy nevezett álló hullámok, hiszen valamilyen akadályon átbukva keletkeznek, és az ritkán mozog… Ebbe a hullámba eveznek bele a versenyzők, és mutatják be a fizikát már – már meghazudtoló mutatványaikat, amire 40 mp áll a rendelkezésükre, körönként. A döntőkre vasárnap kerül sor, a rodeó versenyeken szokott izgalmas, egyenes kieséses rendszerben.  

Idén több újítást is bevezetnek a szervezők. A középdöntőket szombat este, kivilágított hullámban rendezik, valamint a gyakorlatok kiértékelésénél, videós segítséget is igénybe vesznek, az igazságosabb pontozás érdekében.

Az indulók névsorát, több külföldi versenyző is színesíti, így téve nemzetközivé a viadalt. Köztük külön kiemelendő Peter Csonka (Szlovákia), a 2007 – es VB ezüstérmese, ezzel is emelve a verseny nívóját.

Összességében, egy igen magas színvonalú versenyre számíthatunk, ami hű marad a „Hungarodeók” hagyományaihoz. Aki szereti az extrém sport rendezvények hangulatát, az egy jól szervezett, színes, vidám versenyen vehet részt, akár indulóként akár nézőként látogat el Miskolcra.

Megközelítése, ha nem Miskolcról érkezel: M30,  - Miskolc központ, Bánréve. Onnan már táblák jelzik az utat…

 

Bonifác