Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 43 km    szintemelkedés: 415 m    szintidő: 2-3 óra     nehézség: Közepes

Karancs premier plán

Egy nem túl megerőltető, de kellemes emelkedőkkel tarkított országúti útvonal gyönyörű Karancs-látképpel és egy mini skanzenes pihenővel.

 

 

Itiner

1. Egyik kedvenc szállásunktól, a Vargánya vendégháztól indulunk Somoskőújfaluból. Salgótartjánig az út kellemes minőségű.

2. Salgótarjánban a körforgalom után a központ felé a második kijáratot válaszd. A Füleki úton (21-es számú főút) kénytelenek leszünk a 2016-ra frissen elkészült kerékpárutat használni - ellenkező esetben az autót használók nem lesznek kedvesek -, amit a gyalogosjárdára rajzoltak fel borzasztó amatőr módon (kereszteződéseknél macisajt, ablakos fagyizó közvetlenül a felfestés előtt, borítékolt feszültség a gyalogosokkal). Nem tart sokáig, nagy levegő és kibírod :)

 

Mini skanzen Ságújfalun ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu

 

3. A következő körforgalomból Hatvan felé kanyarodj a felüljáró felé.

4. A felüljáróró után nem sokkal lesz párhuzamos bringaút az úttal párhuzamosan, ismét azt javallott használni, de ezen már gyér a gyalogosforgalom.

5. Egészen a 22-es számú főútig tart a bringautazás, itt jobbra kanyarodj és kapaszkodj, majd lejtőzz egész Ságújfaliug.

6. A skanzen-szerű házaknál megpihenhetsz kicsit, aztán Etesen keresztül halajd Karancsaljáig - és a kapaszkodó után győzd nézni a Karancs eléd táruló látványát.

 

Karancs premier plán ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu

 

7. Karancsaljára érve kövesd a Salgótartján táblákat.

8. Beérve Salgótarjánba, az Alkotmány útnál fordulj balra és itt kerékpáros nyomok és kerékpárutak útvesztőjében (figyeld a térképet) elevickélhetsz a Füleki útra, majd a már ismert útvonalon vissza Somoskőújfalura.

Összesítés

A Karancs premier plán hossza 43 km, az útvonal szintemelkedése 415 méter, szintideje 2-3 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda
°C 12 / 21 13 / 21 11 / 21 11 / 21
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 12.2 7.9 6.1 6.8

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info