Trek Fuel Ex 7

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2014/04/25
Hirdetés

Felszereltség

Váz Villa
Fully, alu
egyenesebb testtartás
tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső
belső kábelezés
Váz rugóstag: 125-150 mm
Lock-out: Van
12 mm tengely
Fox 32 Float CTD
Külső csillapítás állítási opció
Lock-out: van
Villa rugóút: 0-120mm
15 mm tengely
   
Fék Váltó
Shimano Deore
hidraulikus tárcsafék
180mm- 160 mm rotor
Shimano Deore- SLX
   
Hajtómű Kormány
Shimano Deore szélesség: 720mm felett

   

Szubjektív vélemények
 
SiMoon
A teszt alatt az első villa keményebb volt, mint elegendő lett volna, de ez csak beállitási kérdés. A hátsó rugóstag három állása között nagyon jól eltalálták a fokozatokat, ennek ellenére a vázgeometria miatt xc-re, mászásra kényelmetlen. Lefeléken pöpecül működik, valódi játékszer, már persze, ha egy tankot lehet játékszernek nevezni. A nyereg fájó pont, a hátsó része túlontúl puhára sikeredett, ezért lefittyed és olyan érzésem van, hogy letörik és hátra fogok esni. Ezt cserélném mindenképp. Viszatérve a rugóstagra és a villára: a tökéletes fokozatállitási lehetőség megérdemelné, hogy kormányról vezérelhessük. A cockpit minden más szempontból tökéletes.

KisDzsoni
Széles kormány, 29-es kerék, teló 120-t mozog, ezért főleg AM felhasználásra javaslom. Ehhez viszonyítva olyan volt, amilyennek lennie kell elképzelésem szerint.

Kimura
Egy picit lomha, egy kicsit nehéz, de ettől függetlenül szerethető darab. Kifejezett hibája nincsen, de az én stílusomnak nagy, elég nekem a kisebb rugóút is. Aki szeret egy kicsit durvulni is, annak megfelelő választás lehet

CicaBetty
Mivel 29-es a kerék, többször is lokkoltam a hátsó teleszkópot, így a könnyebb lefeléken, a kisebb akadályokat merev hátsóval is szuperül vette a kerékpár. Bár a legtöbbször középállásba állítottam, csak a meredekebb, gyökeres és köves lefeléken nyitottam ki teljesen. A bringa tudása meghaladta az enyémet, de nagyon sokat segített abban, hogy az akadályokat könnyebben vegyem, ezáltal magabiztosságot is nyújtott. Csúcs bicikli, nagyon elégedett voltam vele, szerintem jól lehet vele fejlődni.

Teszteltük: Klikk ide!
További infó, holkapható, stb.
Hirdetés
Hirdetés