Menü

Összes termék a kategóriában

Musguard - instant sárhányó

Musguard - instant sárhányó

Galériához klikk a képre!

Előre le szeretném szögezni, hogy a "sárhányó VS sárvédő" kérdésben nem nyitok vitát. Fogadjuk el, hogy mindkettő ugyanazt jelenti, vagyis egy olyan eszközt, ami járművön utazva megvéd kerék által felvert víztől, sártól... PONT.

Amúgy meg úgysem az a lényeg, hogy minek nevezzük, hanem az, hogy végre valósággá vált a bringadizájnt előtérbe helyezők egyik álma, az instant sárvédő. A fő célcsoport a fixis drótszamaras rájderek tábora, akik minimalista szemléletébe nem fér bele egy fixen rögzített, dizájnromboló sárhányó,ugyanakkor a szívükben legbelül irirgykedve figyelik azokat, akiknek ülepe a zuhétól maszatos úttesten sem nedvesedik át.

A Musguard a száraz hétköznapokban akár a vázra is felcsavarintható, mint a retro rácsapós karszalag, vagy akár zsebben, táskában is pihenhet. Ha azonban szükség van rá, akkor pár mozdulattal a nyeregvázcsőre erősítve már teszi is a dolgát, ráadásul egy csomó féle színben, de még átlátszóban is kapható.

 

 

Rendeltünk magunknak egyet a neten, szállítással, mindennel együtt 29 USD-be fájt és egy héten belül megérkezett. Minden fain, minden szép, de üröm az örömben, hogy ha van hátsó patkóféked, akkor nem biztos, hogy igényesen fel tudod szerelni, illetve, ha a hátsó villák között helyszűke van, akkor nem tud szépen szétterülni sem.

Amúgy nyilván mindenkinek feltűnt, hogy mindössze egy hátsó sárvédőről van szó és az is csak kis részben fedi le a kereket, de ezúttal a dizájn/praktika szent egyensúlyának törvénye ennyit enged.

Szóval örülünk, mert van megoldás a dizájnt nem bántó sárhányó kérdésre, másrészt szomorkodunk, mert nekünk nem az igazi, hisz azért a hátsó féket nem áldoznánk be érte.

Musguard.com

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Murtin 2014.07.19.   11:14

  Murtin
 • okostojás 2014.07.18.   22:03

  okostojás

  Az oldalukon lévő history/development pdf-ben van benne.

  válasz erre...

 • Murtin 2014.07.10.   21:52

  Murtin

  Szabásmintát honnan szalajottál, ha szabad kérdezni?

  válasz erre...

 • Ramon Serrano 2014.04.22.   09:21

  Ramon Serrano

  Saját tapasztalat, hogy jól működik. A hátamra semmi sem verődött fel, pedig igen esős időben dobtam mélyvízbe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy alul a lánctányér mögött van egy másik kisebb sárvédőm és a kettő együtt működött tökéletesen. Gyaníthatóan anélkül a lábamra hátulról szórta volna a vizet.

  válasz erre...

 • Zsolt 2014.04.17.   13:25

  Zsolt

  Az első kerék nem hányja a sarat? Designerek! Oda is találjatok ki vmit!

  válasz erre...

 • Zsolt 2014.04.17.   13:24

  Zsolt

  Az első kerék nem hányja a saeat? Designerek! Oda is találjatok ki vmit!

  válasz erre...

 • Dave 2014.04.17.   09:32

  Dave

  Nekem is van egy ilyen. A verseny országútimon is simán elfér a fék felett és jobb mint a semmi!Nekem tetszik!

  válasz erre...

 • SiMoon 2014.04.17.   07:06

  SiMoon

  Az a kikanyarítás nekem is eszembe jutott, de nem akartam volna szétbarmolni. Akkor inkább szerzek én is polipot, ráteszem az ázott ropira és kikanyarítom belőle a szabásmintát :)

  válasz erre...

 • okostojás 2014.04.16.   21:58

  okostojás

  Én készítettem magamnak egyet polipropilén lapból ennek a szabásmintája alapján, és simán lehet használni a fékes gépemen, miután kikanyarítottam belőle egy kis darabot a megfelelő helyen. Nem írom ide, hogy mennyibe került. :P

  válasz erre...