Kellys Gibon 70 Hír

2017/04/28
Hirdetés
Felszereltség Váz
Merevfarú alu tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső 12 mm tengely
Villa
Rock Shox Revelation 1000 lock-out: igen, villáról vezérelhető rugóut: 130 mm 15 mm tengely
Váltó
Shimano SLX
Fék
Shimano SLX hidraulikus tárcsafék első rotor: 180 mm hátsó rotor: 180 mm
Hajtómű
Shimano SLX

  
Szubjektív vélemények KisDzsoni
A tesztelés során a kedvencemmé vált ez a merevfarú, 27,5-ös, 2,8 colos plusz méretű kerekekkel felszerelt trail bringa. A szélesebb gumik olyan tapadást biztosítottak, hogy bárhol kényelmesen felkapaszkodtam, amihez az 1 x 11-es váltó is tökéletesen passzolt. Lefele maga volt a tökély. A ballonos gumikat ha olyan 1,5 bárra leengedjük majdnem, hogy fullys érzést biztosítanak. A bringával lendületesen, könnyedén lehetett bármilyen technikai terepen szakítani. A szélesebb gumiknak és az 1 x 11-nek egy hátránya van, az pedig a végsebességben mutatkozik meg. Ezzel a karakterisztikával nem lehet sebességi rekordokat döntögetni, lapos, egyenes szakaszokon a Gibon a sor végére szorul. Aki sebességi rekordra hajt, ne válassza ezt mindenki más imádni fogja.
Paraferee
Egy mindenes bringa. amivel kellemesen túrázhatsz, lefelé játszhatsz, de egy össztelósnál kevesebb karbantartás igénye van és felfelé sem szenvedsz túlságosan meg vele. A plusszos gumik egyszerre nyújtanak extra komfortot lefelé, és vesznek el a robbanékonyságból. Technikás, köves terepen sem kell aggódnia azoknak, akik kevésbé ügyesek, hisz a ballonos kerekek sok, nagyon sok tűrést adnak. Felfelé és síkon lassabbak leszünk, de ha amúgy sem akarunk versenyezni, csak élvezetből bringázunk, nem is vesszük észre. A tesztelt modellek közül ezt nagyon vittem volna...
Viola
Kompromisszummentes, szuper kényelmes és nagyon jól irányítható kerékpár, de nem versenygép. Mászásnál is jól szerpelt, lefelé pedig kifejezetten élvezet volt.
Hirdetés