Menü

2009.01.27.     Hozzászólás 0

author-hungary.com

Városi DownHill: DownMall

Miközben Magyarországon fel-fel röppennek hírek, melyek szerint a Westend bevásárló központban szeretnének lelkes DH megszállottak „áruházi DH versenyt” rendezni (ilyeneket egyre gyakrabban rendeznek nyugat Európában a téli időszakban), addig Csehországban a nyugati mintát követve már meg is rendezték az első ilyen versenyt.

Az észak csehországi Liberec városában található Delta üzletközpontban rendezték az első cseh DownMall elnevezésű fedettpályás DH versenyt (hasonló rendezvény volt Magyarországon a tavalyi MetroRide). A „metrós” versenyhez képest az áruházi verseny egy nagyon jelentős előnnyel rendelkezik: több ezer ember nézheti végig az áruház egyes emeleteiről, és szinte végig az egész pályát beláthatják. Ez nagy mértékben hozzájárulhat a DH, és általában a kerékpározás népszerűsítéséhez.

 

 

A verseny nagy sikert hozott, és valóban nagyon sok néző volt jelen a rendezvényen, akik nagyon jól szórakoztak a nem mindennapi látványosságon.

 

 

A versenyen a teljes cseh és szlovák DH és 4X elit indult, így többek között Michal Prokop, az AUTHOR versenyzője (kétszeres 4X Világbajnok), Filip Polc, aki szintén nem ismeretlen a magyar DH rajongók körében, vagy Kamil Tatarkoviè, akit a nemzetközi 4X versenyeken Kona színekben lehettett látni.

 

 

A versenyt végül nagyon magabiztosan Michal Prokop nyerte, bizonyítva jó formáját, és valóban sokoldalú kerékpáros tudását. Érdekesség, hogy Prokop a versenyen nem a megszokott 4X gépével indult, hanem a sok ugratóval tűzdelt kemény pálya miatt a széria kivitelű AUTHOR A-Rh+ modellel.

Olvass többet a témáról: author, downhill