Menü

2011.07.13.     Hozzászólás 0

Unalmas mérnöki precizitás - XI. szakasz: Tour de France 2011

A verseny során gyakorlatilag nem találkozhattunk meglepetéssel.

A Tour de France 11. szakaszán az utolsó sík etapot teljesítette a mezőny a Pireneusok előtt. A hűvös, szeles, esős időben 167,5 km volt a táv Blaye-Les-Mines és Lavour között. A verseny során gyakorlatilag nem találkozhattunk meglepetéssel. 10 km-rel a rajt után alakult ki a nap szökése, 6 kerekesnek sikerült elszakadnia a főmezőnytől. Hátul azonban olyannyira figyeltek, hogy 60 km-rel a cél előtt már utolérhették volna az elöl állókat.

A HTC-Highroad kézben tartott mindent: Cavendish megnyerte a részhajrát a mezőnyből, megelőzve Greipelt és Rojast. Innen gyakorlatilag eseménytelenül teltek a kilométerek, szerencsére bukás sem borzolta a kedélyeket. Úgy néz ki, ezen a téren jót tett a mezőnynek a pihenőnap. A szakasz végén mérnöki precizitással centizték ki a szökevények utolérését, akik utolsó erejükig küzdöttek, közöttük is legtovább Boom, akit 2 km-rel a cél előtt sikerült utolérni. Innen nem volt kérdés, jöhetett a mezőnyhajrá. A Highroad tanult az előző napi hibájából és Renshaw kiválóan vezette fel Cavendisht, aki magabiztosan nyerte meg a szakaszt és vette át a zöld trikót. Másodikként Greipel érkezett be, míg harmadiknak, az amerikai Farrar.

 

81701-Et11_Cavendish.jpg

 

Sem az összetettben, sem a pöttyös, vagy fehér trikó viselői között nem történt változás. A 12. szakaszon, a Bastille napján viszont egyértelműen fog! A versenyzőkre 211 km vár, egy első és két kiemelt kategóriás emelkedő, név szerint a Tourmalet és a Luz-Ardiden, melynek a tetején lesz a befutó is! Így előre nézve egészen biztosan több izgalmat hoz a csütörtök, mint a szerdai nap volt.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010