Menü

2011.12.13.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Új útvonal a Trans Germany-n 2012-ben!

Lehullt a lepel a titokról és bemutatták a verseny jövő évi útvonalát.


A CRAFT BIKE TRANS GERMANY, melyet a Nissan támogat, 2012. június 6-án indul négy napos útjára a németországi Sonthofenből és június 9-én érkezik meg a bajor Alpok „fővárosába” Garmisch-Partenkirchenbe. Eközben érinti Pfronten, Lermoos (AUT) és Seefeld (AUT) városokat is. Seefelddel egyébként egy teljesen új helyszínre látogat a mezőny, drasztikusan megváltoztatva ezzel a harmadik és negyedik szakaszokat.

 

 

A verseny igazgatójának, Mark Schneidernek elmondása szerint nagyon ígéretes és izgalmas lesz új útvonal. Egyébként a puding próbája az evés alapon Schneider maga is több napot töltött a helyszínen kerékpárjával, mely úgy látszik nem kis benyomással volt rá, ugyanis így nyilatkozott élményeiről: „Csodálatos vidéket ismerhettem meg, gyönyörű kilátással a hegyekre.”

Az első szakaszon alig lesz majd változás, leszámítva azt a plusz 160 métert, mely a 2011-es útvonalhoz képest extraként jelentkezik. Persze nem a célkaput tették távolabb, hanem ezt a pluszt függőlegesen kell majd leküzdeni a résztvevőknek. A második napot változatlanul hagyták, ezzel az egyetlen szakasz lesz, amihez a mai napig nem „nyúltak” a szervezők. Ezt azzal kommentálták, hogy nem lehet hová fejleszteni ezt az útvonalat, hiszen a Tannheimer-völgy és a lermoosi freeride pálya is tökéletes terep a lebonyolítás szempontjából.

 

 

A Trans Germany ugyan fájó búcsút vesz Achensee-től, de két új helyszínt köszönt 2012-ben. „Az utolsó pillanatig szerettük volna Achensee-t érinteni, ugyanis remek együttműködés alakult ki az évek során. Sajnos azonban Garmisch-Partenkirchen és Achensee között elég bajos lett volna útvonalat kijelölni természetvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból.” – magyarázta a döntést Marc Schneider.

A szervezők ígérik, hogy hamarosan közzéteszik majd az útvonalakat és szintrajzokat a verseny honlapján. Ekkor fog majd kiderülni, hogy pontosan mennyit is nehezedik a verseny 2011-hez képest.

 

 

A 2012-es verseny:
•    4 szakasz
•    időpont: 2012. június 6 – 9.
•    Nevezési díj: € 345,-
•    Körülbelül 300 km és 10 000 m szintemelkedés a 4 nap alatt
•    MTB utak Ausztria és Németország legszebb alpesi részein
•    4 kategória: nők, férfiak, master férfi, senior master férfi
•    Szórakoztató tekerés: rajtidőpont 10:00, helyi ételek, frissítők egész nap
•    maximum 1 200 kerekes
•    élő közvetítések, webcamera, összefoglalók
•    sok minden más

További információk a versenyről.

Érdekel milyen volt a 2011-es verseny? Klikk ide!

Olvass többet a témáról: kerékpár, trans germany