Új útvonal a Trans Germany-n 2012-ben! Hír

Mozgásvilág.hu
2011/12/13
Lehullt a lepel a titokról és bemutatták a verseny jövő évi útvonalát.
Hirdetés

A CRAFT BIKE TRANS GERMANY , melyet a Nissan támogat, 2012. június 6-án indul négy napos útjára a németországi Sonthofenből és június 9-én érkezik meg a bajor Alpok „fővárosába” Garmisch-Partenkirchenbe . Eközben érinti Pfronten , Lermoos (AUT) és Seefeld (AUT) városokat is. Seefelddel egyébként egy teljesen új helyszínre látogat a mezőny, drasztikusan megváltoztatva ezzel a harmadik és negyedik szakaszokat.

 



 

A verseny igazgatójának, Mark Schneidernek elmondása szerint nagyon ígéretes és izgalmas lesz új útvonal. Egyébként a puding próbája az evés alapon Schneider maga is több napot töltött a helyszínen kerékpárjával, mely úgy látszik nem kis benyomással volt rá, ugyanis így nyilatkozott élményeiről: „ Csodálatos vidéket ismerhettem meg, gyönyörű kilátással a hegyekre .” Az első szakaszon alig lesz majd változás, leszámítva azt a plusz 160 métert, mely a 2011-es útvonalhoz képest extraként jelentkezik . Persze nem a célkaput tették távolabb, hanem ezt a pluszt függőlegesen kell majd leküzdeni a résztvevőknek. A második napot változatlanul hagyták, ezzel az egyetlen szakasz lesz, amihez a mai napig nem „nyúltak” a szervezők . Ezt azzal kommentálták, hogy nem lehet hová fejleszteni ezt az útvonalat, hiszen a Tannheimer-völgy és a lermoosi freeride pálya is tökéletes terep a lebonyolítás szempontjából.

 



 

A Trans Germany ugyan fájó búcsút vesz Achensee-től, de két új helyszínt köszönt 2012-ben. „ Az utolsó pillanatig szerettük volna Achensee-t érinteni, ugyanis remek együttműködés alakult ki az évek során. Sajnos azonban Garmisch-Partenkirchen és Achensee között elég bajos lett volna útvonalat kijelölni természetvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból. ” – magyarázta a döntést Marc Schneider.

A szervezők ígérik, hogy hamarosan közzéteszik majd az útvonalakat és szintrajzokat a verseny honlapján. Ekkor fog majd kiderülni, hogy pontosan mennyit is nehezedik a verseny 2011-hez képest.

 



 

A 2012-es verseny: •    4 szakasz •    időpont: 2012. június 6 – 9. •    Nevezési díj: € 345,- •    Körülbelül 300 km és 10 000 m szintemelkedés a 4 nap alatt •    MTB utak Ausztria és Németország legszebb alpesi részein •    4 kategória: nők, férfiak, master férfi, senior master férfi •    Szórakoztató tekerés: rajtidőpont 10:00, helyi ételek, frissítők egész nap •    maximum 1 200 kerekes •    élő közvetítések, webcamera, összefoglalók •    sok minden más



Érdekel milyen volt a 2011-es verseny? Klikk ide!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés