Menü

2015.05.26.     Hozzászólás 0

Tosport.hu

Tour de Velencei-tó - A kerékpáros fesztivál!

2015. május 15-17-én 3 nap alatt közel 4000 bringást ültettünk nyeregbe!


Péntek este a Lámpás Bringás Felvonulással kezdődött el az ország legnagyobb bringás fesztiválja. Példásan felszerelt és kivilágított kerékpárokkal karikázott körbe a 7,5 km-es útvonalon a tömeg.

 

 

A pénteki bemelegítés után szombaton a hangulatot a Gravity Academy Show a lélegzetelállító bemutatóival emelte.

A szombati első rajtnál a mountain bike szerelmesit szólították. A hegyikerékpárosok több külföldi versenyzővel 35 és 46 km-es távon vágtak neki a Velencei-hegységnek. Eredménylisták.
Ezt követően L. Simon László államtitkár dudaszójára elrajtolt a szabadidős kerékpározás magyarországi történetének legnagyobb túrája. A több ezer fős tömeg több mint negyed óráig vonult el, a Velence Korzó előtt felállított rajtkapu alatt.

Itt rajtoltak a Vadkacsa Túra 80 km-t tekerő túrázói is, akik egészen a Váli völgyben található Vajda János emlékházig tekertek.

 

Ha már tó, akkor úszás! Aki ki akarta próbálni egyenként a triatlon 3 számát (úszás, kerékpározás, futás), ők a Crazy Triathlon keretén belül a túra rajtja után futhattak majd később a nyíltvizi úszásba is belekóstolhattak.

 

 

Kora délután a gyerekeké volt a főszerep. 10 korosztály gyerekei mérhették össze tudásukat a KisPróba gyerekversenyen. Hatalmas tapsot és buzdítást kaptak a szülőktől és nézőktől a célba érkező gyerekek.

A délután - a pénteki útvonalon - ismét Bringás Felvonuláson tekerhettek a bringások. Majd az esti tombolán értékes nyeremények találtak gazdára a fődíj egy Uebler P22s prémium autós vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító.

Vasárnap az országút volt a színpad. 130 és 55 km-en kellett, nem csak az emelkedőkkel, hanem a széllel is megbirkózni az országúti bringásoknak. Eredménylisták.

Vasárnap is nagy szurkolást kaptak a gyerekversenyeken a jövő nagy bringásai.
A megfáradt versenyzőket és túrázókat szombaton és vasárnap a Velence Korzó teraszán a panoráma és a Velence Resort&Spa****superior jóvoltából tésztaparti várta.

Ekkora bringás buli után mi is lehet mondani? Találkozunk 2016-ban még több bringás programmal!

Olvass többet a témáról: velencei tó

Ajánló