Menü

2011.07.17.     Hozzászólás 0

Tökéletes sprint - XV. szakasz: Tour de France 2011

Ez, a Párizs előtti várhatóan utolsó klasszikus sprintbefutó, nem vetített előre nagy esélyt a szökevények számára.

Vasárnap, a hegyek után és a pihenőnap előtt 192 km várt a kerekesekre, Limoux és Montpellier között. A sík etapon csak egy negyedik kategóriás dombocska „tornyosult” a mezőny előtt. Ez, a Párizs előtti várhatóan utolsó klasszikus sprintbefutó, nem vetített előre nagy esélyt a szökevények számára.

A rajt után 5 főnek sikerült a hátszélben elvitorláznia a mezőnytől, ám előnyük sosem duzzadt oly mértékűre, mely akárcsak egy apró reménysugarat is táplált volna a sikerhez. Hátul a Europcar és a HTC-Highroad haladt az élen. 40 km-rel a befutó előtt már csak egy percre voltak az éltől, így jöhetett a macska-egér játék. Elöl Ignatiev, Terpstra kedveskedett még a szponzoraiknak azzal, hogy nem adták át magukat a végzetüknek, és mindent bevetve igyekeztek hazaérni, ezzel szerezve plusz reklámidőt a mezeiken szereplő feliratoknak. Montpellier-be érve még Gilbert próbálkozott, de a belga bajnoknak is meggyűlt a baja a Highroad-Garmin vonattal.

 

81705-Et15_Cavendish.jpg

 

A sprint aztán tökéletesen alakult a Zabel dirigálta Highroad sornak. Renshaw felvezetését követően Cavendish 4. szakaszgyőzelmét aratta az idei versenyben, őt követte Farrar és az olasz Petacchi. Sem az élen, sem a trikók viselői között nem történt változás. Voeckler heroikus küzdelemben tartotta egy héten át a vezető pozícióját, megcáfolva ezzel minden előzetes esélylatolgatást. Hétfőn pihenő nap, kedden pedig Gap-ba érkezik a mezőny, az Alpok lábához. Szerdán Pinerolo, majd csütörtökön Galibier-n befutó, végül pénteken az Alpe d’Huez zárja a sort. Csak remélni tudjuk, hogy több izgalommal kecsegtetnek majd, mint a Pireneusok tették.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010