Menü

2007.05.21.     Hozzászólás 0

Többszáz diák versengett

Egész napos rendezvényt tartott a Három folyó kerékpáros túraútvonal népszerűsítésére a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. Egy többszáz általános iskolai felsőtagozatost és középiskolást megmozgató biciklis játék fejeződött be a május 19-i Dráva-menti gyakorlati fordulóval.

Sellyéről indult és huszonhat kilométer letekerése után Bogdása, Drávafok és Felsőszentmárton érintésével Drávasztárára érkezett az a tizenhárom csapat, amelyik a három megelőző elméleti forduló alapján a legjobb volt. A csapatoknak menet közben különféle ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Ezek alapján a felsőtagozatosok között a magyaratádiak, míg a középiskolások között a sellyeiek végeztek az élen. Nyereményeiket – egy-egy kétnapos osztálykirándulást a túraútvonal mentén – dr. Wekler Ferenc régióelnök és dr. Sáity Borbála drávasztárai polgármesterasszony adta át nekik.


A túrán versenyen kívül is sokan résztvettek, számosan tartották ideális családi programnak a rendezvényt. A célban ugyanis egyebek mellett közlekedésbiztonsági akadálypálya, népi játékok, kézműves bemutató, BMX/hegyikerékpár freestyle show várta a beérkezőket. Sőt akinek kedve támadt, elmehetett kenuzni is a Drávára. Ez utóbbit a szintén EU-s finanszírozású WaterTour projekt támogatta, melynek a Három folyó projekttel közös célkitűzése a térség ökoturisztikai forgalmának fellendítése.


A Három folyó kerékpáros túraútvonal projektről és a rendezvényről bővebb információ a www.kerekparut.com oldalon található, míg a WaterTour projekt folyamatosan töltődő honlapjának címe: www.viziturizmus.hu.