Menü

2009.07.17.     Hozzászólás 0

www.kerekparinfo.hu

Te sem maradsz le! - Két keréken a Balatonért!

Tekintettel a várható nagy érdeklődésre - plusz kerékpárszállító kocsikat indít szombaton a balatonfüredi "Két keréken a Balatonért" rendezvényre a MÁV. A külföldi csapatok részvétele körül kisebb változások lesznek.


Mivel a szombati, balatonfüredi eseményt beharangozó hirdetésektől hangos az egyik leghallgatottabb rádió, a Sláger Rádió és e mellett számos más médiumban is megjelent a túrák és a versenyek híre, a MÁV START szükségesnek érezte, hogy felkészüljön a biciklisek fogadására. A rendezvényre való könnyebb eljutás érdekében a Budapest, Déli pályaudvarról 8:18-kor induló (Balatonfüredre érkezik 10:58-kor) vonatot és visszaútban a Balatonfüredről 19:04-kor induló (Budapest-Déli pályaudvarra érkezik 21:42-kor) egy db nagykapacitású kerékpárszállító kocsival erősítik meg.

A túrázók már 9:30-tól regisztrálhatnak a Zákony Ferenc utcában, és fél tizenegytől egymás után indulnak a túrák a Balaton körül 80 km-en, Tihanyba 25 km-en, és a Balatonfüreden 10 km-es távon. A túrákról részletes információ a www.kerekparinfo.hu oldalon található.

Bike


A balatoni bringás hétvége nemzetközi versenyeire (a szombati balatonfüredi kritériuma és a Zalakaros Maratonra) újabb nevezések érkeztek külföldről. A szlovén KK Tropovici hat versenyzővel érkezik - az ő klubtársuk nyerte tavaly a Zalakaros Maratont. Szlovákiából egy igazi sztár, Matej Jurĉo lesz a vendégünk: Jurĉo tavaly a profi Millram versenyzője volt, teljesítette már a Giro d' Italia-t, és kétszer a Vuelta Espana-t is; a múlt héten lezajlott Gemenci Nagydíj összetett versenyének egyéni 2. helyezettje, és nem mellékesen csapatban meg is nyerték a jelenleg egyetlen magyar UCI bejegyzésű országúti versenyt. Elkíséri őt öccse is, Milan Jurĉo, aki junior válogatott és szlovák kupagyőztes, valamint Nagy Róbert is, aki többszörös szlovák bajnok, és olimpiai résztvevő (és aki magyar neve ellenére nem beszél túl jól magyarul, de ennek ellenére nagyon szeret Magyarországon versenyezni). Sajnos nem érkeztek ilyen jó hírek Szerbiából, ahol is a válogatott lemondta a részvételét - az indoklás sajátos, és sajnálatos - erről valószínűleg hamarosan olvashatunk a sporttal foglalkozó médiumokban.


Bike


A magyar élmezőny azon része, akik nem indulnak a miskolci "CET"-en, szintén bejelentkeztek a hétvégére. A magyar UCI Continentalis csapat, a Betonexpressz 2000 - Limonta három élversenyzőjével képviselteti magát Balatonfüreden és Zalakaroson. Ivanics Gergely, Madaras Zoltán és Arany Gábor a Balaton Bike Feszten bizonyára vérszemet kaptak, hiszen több mint félmillió forintot vittek haza a kritériumon. Most is hasonlóra készülhetnek, hiszen a díjazás összértéke a hétvégén meghaladja a másfélmillió forintot. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e itthon tartani a díjakat, vagy a határon túlra kerülnek?
Olvass többet a témáról: bicikli túra, kerékpár verseny, kerékpár túra