Menü

2008.08.19.     Hozzászólás 0

Születésnapi Kerékfesztivál

Bár a biciklisták nap mint nap tekernek a város talán legszebb útján, augusztus 20-án egészen biztosan övék lesz az elsőbbség. Délután a bringák és a bringás sportok széles köre képviselteti magát az Andrássy úton

A nemzeti ünnep alkalmából délután 14.00 és 18.00 óra között a bringák és a bringás sportok széles köre képviselteti magát az Andrássy úton –a triálosoktól a BMX-eseken át egészen a különleges biciklikig.

A pályán a profi triálosok mellett a BMX flatland legeredményesebb képviselői is bemutatóznak. Persze nem kizárólag profi bringásokat várnak a helyszínen a szervezők. Ötféle különleges kerékpármonocikli, tricikli, minibike, kergebringa és velocipéd – is a vállalkozó kedvűek rendelkezésére áll majd, melyeket ki is lehet próbálni.

A biciklik mellett a Születésnapi Kerékfesztiválon másfajta kerekes eszközökről is tapasztalatot szerezhetnek a résztvevők: az Ability Park jóvoltából a látogatók végigmehetnek a kerekesszékes szlalompályán és akadálypályán, tanulhatnak jelnyelvet, kipróbálhatják, milyen, amikor csak szaglás, hallás vagy tapintás révén tájékozódhatnak a külvilágról. A különböző játékok a fogyatékkal élők helyzetének megismerését, és így megértését segítik elő.

 

Olvass többet a témáról: kerékpár