Menü

2011.07.04.     Hozzászólás 0

Szökevények - III. szakasz: Tour de France 2011

Az utolsó kilométereken a peloton macska-egér játékba fogott a szökevényekkel...

A 3. szakaszon egy teljesen sík, szeles szakasz várt a mezőnyre. A papírforma szerint már a szakasz elején egy öt főből álló szökevény csoport meglépett, előnyük gyorsan nőtt, majd a legnagyobb távolság 6 perc fölé kúszott. A szakasz gyorsasági hajrájához a mezőnyből Cavendish ért oda legelőször, ezzel egyértelmű téve, hogy ő akar zöldellni a mezőnyből a Champs-Elyseés-n.

A szakasz egyik legérdekesebb pontja a Saint-Nazare hídja volt, ahol nagy széllel kellett számolni. Ez meg is tréfálta a mezőnyt és többen le is szakadtak a megnyúló sorból, ám nem volt végzetes hiba senki részéről, hiszen kicsivel később mindenki felért az elejére. Az utolsó kilométereken a peloton macska-egér játékba fogott a szökevényekkel, az előny egy percen belülre csökkent mégis sokáig tartották ezt a távolságot, nehogy másnak is kedve legyen még meglépni az élről.

 

81671-Et3_vainqueurFarrar.jpg

 

A legtovább Gutierrez (Movistar) és Delage (Francaise des Jeux) tartott ki a szökevények közül, őket 9 km-rel a vége előtt érték utol. A sprinterek csapatai hatalmas tempót diktáltak a végén, és egészen az utolsó kanyarig úgy nézett ki, hogy a Highroad vonata verhetetlen és Cavendish behúzza a szakaszt, de ekkor Hushovd vezércsellel kikerülte őket és csapattársa Tyler Farrar egy „W”-t formálva ujjaiból haladt át a célon elsőként, mely az angol győzelem szó és barátja, a Giro d’Italian elhunyt Weylandt kezdőbetűje.

A negyedik szakasz a Bretagne félszigeten, Lorient-ből Mur-de-Bratagne-ba fog menni, ahol ismét nem a klasszikus sprinterek, hanem Philippe Gilbert lesz az esélyes, hiszen újra dombtetőn lesz a cél.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010

Ajánló