Menü

2009.02.23.     Hozzászólás 0

Szellembringák a Velodromban

A zuglói Millenáris Velodrom február 25-én, szerdán nyílt napot tart, ahol egy szellembringákról és a pesti kerékpározásról szóló dokumentumfilm ingyenes premierjével, egy kiállítás megnyitójával, valamint forró teával és jó hangulattal vár mindenkit szeretettel.

Balla Sándor Botond (SZFE) húsz perces filmje - a Szellembiciklik Budapesten -, Kiss János József kerékpárosnak állít emléket, akit 2008 áprilisában halálra gázolt egy kamion a Kőbányai út és a Horog utca sarkán. Az alkotás a baleset utáni szellembicikli-állításból kiindulva dolgozza fel a budapesti biciklizés jó és rossz oldalait.

 

A filmben megszólal az elgázolt bringás édesanyja, valamint Hegedűs D. Géza színművész, Németh Juci énekesnő, Till Attila showman, Sinya és Potter a futárszíntérről, László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Parti András olimpikon és sokan mások, akik a városban bringáznak.

Minden utcán közlekedő ember számára ajánlott megtekinteni és megfontolni a benne elhangzottakat!

 

 

A kiállítás, amelynek a megnyitója szintén aznap lesz, a Kerékpáros művészeti pályázat – kiállítás a pályaművekből címet viseli.
2008 őszén a deviantART művészeti weboldal HungaroMania nevű magyar közössége bringás művészeti pályázatot hirdetett, amelyre nagyon sok pályamunka érkezett. A februárban nyíló kiállításon a 60 pályamű legjobb 15 alkotását nézheti meg az érdeklődő a patinás Velodrom épületének falain, a belépés ingyenes.

 

A most megnyíló állandó kiállítás a továbbiakban a szerdai és szombati nyílt napokon tekinthető meg ingyenesen.
Még több információ a kiállításról: HungaroMania - http://hungaromania.deviantart.com

 

A február 25-ei nyílt nap programja:

Pályanyitás: 16:00 (bringapóló is várható!)
Étel-ital: 17:00-tól
Kiállítás megnyitó: 18:00
Filmvetítés: 19:00

A helyszín:
Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)

Olvass többet a témáról: szellembringa