Menü

2008.10.27.     Hozzászólás 0

Sikeres esztendő után a hazai meridások – minden adott a folytatáshoz

A hazai bejegyzésű LTV Merida Racing és a Merida Maraton Team - CST révén vb-ezüst, Eb ötödik hely, világkupa-dobogók; megannyi – felnőtt és korosztályos – magyar bajnoki cím illetve dobogós hely a kupafutamokon – ez a 2008-as esztendő termése.

A hazai szaksajtó számára – a jövőt vázoló tervek mellett – erről is tartottak kétnapos, a 2009-es Merida kerékpárokat érintő teszttel egybekötött termékbemutatót a hazai forgalmazó és a klubok a mátraszentlászlói Kétkerék Vendégházban, a Merida Press Test Camp alkalmával, október végén.

 

-Egy éve alakultunk, máris parádés szezont zárunk – kezdte prezentációjában Lukács Balázs, az LTV Merida Racing csapatvezetője. - Két, még utánpótlás-korú versenyzővel álltunk rajthoz a nemzetközi viadalokon, a jelentősebb hazai versenyeken. Benkó Barbi világbajnoki ezüstérme, világkupa-futam győzelme, Európa-bajnoki ötödik helye ragyogó eredmények. Lukács Bálint biztatóan helyt állt, itthon általában dobogón végzett. A technikai és a támogatói hátterünk biztosított volt. Jövőre mindketten U23-asok lesznek, idősebb bringásokkal fognak versenyezni, be kell majd illeszkedniük az új mezőnybe. A létszámot illetően 2009-ben nem tervezünk változtatást, ha támogatásunk az ideihez hasonló lesz, a nívós hazai viadalok mellett a nemzetközi porondon szeretnénk továbbra is jelen lenni.

 

-Éppen 10. születésnapját ünnepelte klubunk, a Merida Maraton Team-CST 2008-ban, jelenleg mintegy 60 fővel vagyunk jelen a hazai és nemzetközi hegyikerékpársportban – vette át a szót Mikula Gábor csapatvezető. - Versenyzőink jelentős része hobbikerekes és utánpótlás-korú, de természetesen elit bringásokkal is rendelkezünk, a hazai klubok összesített eredményességi ranglistáján reményeim szerint idén dobogón végzünk. Három magyar bajnokot ünnepelhettünk az olimpiai számban Vajda Márta, Szalontay Bence és Lobmayer Balázs révén; a maratonokon Szalontay András és Bence mellett Módos Gabi állhatott a dobogóra. Gabi ideje korán befejezte a versenyzést, két TOP maratonos győzelme után, térdműtétje előtt egy bukásból eredően kulcscsontját törte. Adorján Sándor a Magyar Kupában állt dobogóra, Szlobodnyik Zsolti is szépen teljesített, ő 2009-ben már az elitek között indul harcba. Jövőre megpróbáljuk az érmeink számát megőrizni, a nemzetközi viadalokat tekintve pedig a Trans Germany-n és a Trans Alpen-en minél sikeresebben részt venni.”

 

A meridásokat erősíti Vinczeffy Zsolt is, aki először képviselte olimpiai játékokon Magyarországot; „Zerge” 2004-ben Athénban állt rajthoz, ma a hazai versenyeken inkább a szervezői oldalt erősíti. A klub rutinos, felnőtt versenyzői közé tartozik Vajda Márta, aki a különböző szakágakban összesen 33 bajnoki címet szerzett. Az extrém (UMF) vonalat – United Merida Freeriders – a sokszoros bajnoki és kupa-dobogós Nagy „Gizmó” Attila és Jakó András képviseli, mindketten a DownHill szakágban jeleskednek. Más technikai hátteret igényelnek az országúti kerekesek – éppen ezért ezúttal nem vettek részt a prezentáción –, a ferencvárosi bringások révén 2008-ban megannyi dobogós hely született.

Olvass többet a témáról: Merida Teszttábor